Annonse

Fjällräven Lappland Hybrid jakke og bukse

Vi har testet Fjällräven Lappland Hybrid jakke og bukse, en jaktdress som hjelper deg på veien, i stedet for å være i veien.

Test av jaktdress fra Fjällräven

Etter en jaktsesong med Fjällrävens jaktdress Lappland Hybrid, vil jeg nødigst ikle meg noe annet til høstens vakreste eventyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Jaktdressen Lappland Hybrid består av en jaktbukse- og jakke basert på den velkjente og populære Keb-serien til Fjällräven.

Klærne puster veldig godt og er fleksible å bevege seg i, det besørges av enkelte partier i elastisk stoff og gode ventilasjonsåpninger med glidelås på siden av buksa og under armene på jakka.

Sistnevnte gjør at du enkelt kan regulere kroppstemperaturen gjennom jaktdagen.

For skog og fjell

Enkelte deler av dressen er spesielt vind- og vannavstøtende, med materiale i det impregnerte stoffet G1000 Silent Eco. Behandlingen må vedlikeholdes, noe du kan gjøre både med Fjällrävens eget impregneringsvoks (Greenland Wax), eller tilsvarende voks fra andre produsenter.

Test: DeerHunter Explore jaktdress

Klærne passer veldig godt til en aktiv jaktdag, men de holder også mål på posteringsjakt der Lappland Hybrid oppleves isolerende, i alle fall så lenge gradestokken ikke viser alt for mange blå.

Etter en høst med krabbing i lyngen, smyging gjennom kratt og trasking opp og ned bratte dalsider, er det blitt noe slitasje på partiene med stretchstoff. Det gjør at lovnaden om slitesterke materialer ikke står helt til forventningene.

Gjennomtenkte detaljer

Det må likevel fremheves at produsenten vet å lage forseggjorte klær. Her er ingenting overlatt tilfeldighetene. Knappene kneppes lydløst, og stoffet lager lite lyd ved bevegelse, selv gjennom buskas.

Egne lommer for ammunisjon, kniv og kart kommer godt med, det samme gjør festet for jaktradioen på venstre skulder. Jeg liker godt at hetta på jakka er avtagbar, og har tilpasningsmuligheter på «bremmen».

Test: Alaska Apex APS jaktdress

Buksa har også en egen krok til å feste buksebeina på jaktstøvlene, samt gode ventilasjonsmuligheter. Gode detaljer er da også å forvente på en dress i denne prisklassen.

Fjällräven Lappland Hybrid jakke og bukse

Lett og slitesterk jaktdress med optimalisert passform til aktive jaktformer.

Vekt: 910 g (jakke str. 38), 560 g (bukse str. 38)
Kjønn: Kvinne
Finnes i fargene: Dark Olive, Taupe, Green Camo Laurel Green

Leverandør: Fjällräven
Pris: kr 2799,- (bukse), kr 3999,- (jakke)

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS