Annonse

Bok || Vilt godt

Verdifull bok om vekster

Lekker guide til smakfull sanking.

Publisert Sist oppdatert

Som sertifisert sakkyndig innen både sopp og nyttevekster, matstylist og art director er det ikke rart at forfatterens tredje bok er delikat både i foto, presentasjon og layout.

Vilt godt

Maehlum-ViltGodt_Cover_Bokbind_PRINT 2.indd

Forfatter: Anne Mæhlum

Forlag: Gyldendal, 2023

Sider: 208 sider

Pris: 349,-

ISBN: 978-82-05-57120-4

Det som før så ut som villnis og ugress, kan få en helt annen rolle som mat på bordet. Det er deilig med bøker som tar deg fra A til Å. Som ikke setter som en forutsetning at du vet mye fra før, om voksesteder og bruksområder.

Boken har en enkel og oversiktlig oppbygging, der du først blir kjent med planten før du blir presentert for bruksområder og oppskrifter. Her kan du lære deg å bruke ville vekster i supper, salater, bakverk, pestoer, sauser, desserter, kakepynt og mer til.

Det eneste jeg egentlig savner, er mer informasjon om plantenes verdi som matauk. Jeg får denne informasjonen om de mer kjente plantene, som løvetann og brennesle, men hvorfor bør jeg spise skvallerkål og strutseving, når jeg i tillegg må være varsom så jeg ikke forveksler dem med ikke-spiselige eller giftige arter? Er det verdt det?

Likevel er denne boken stappfull av gode ideer til hvordan du kan sanke din egen mat fra naturen. Helt gratis, med mosjon og sinnsro som ønskede «bivirkninger». 

I en tid der vi blir mer og mer oppmerksomme på verdien av vill natur, trenger vi entusiaster som nettopp viser oss verdien av det urørte.

Powered by Labrador CMS