Annonse

Bok || «Gå grønt»

Bokanmeldelse 'Gå grønt'

Turbok i tiden

Dette er en turbok du trolig vil ha glede av i mange år. Gå grønt er lekkert presentert hva gjelder fotoutvalg, kart og typografi. Det skader heller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Gå grønt

Forfatter: Hege og Stine Schultz Heiring

Forlag: Gyldendal, 2023

Sider: 256 sider

Pris: kr 449,-

ISBN: 9788205583450

Hvordan drive friluftsliv uten at det skader naturen vi er glade i? Det er et stort spørsmål Hege og Stine Schultz Heiring gir seg i kast med i turboka Gå grønt.

Boka er bygd opp rundt tre hoveddeler; grønn forflytning, grønn overnatting og grønt forbruk. Med tanke på nedbyggingen av norsk natur og skyhøyt forbruk av klær, også til friluftsliv, er boka høyaktuell.

I tillegg er det sneket inn et lite kapittel om det nære friluftslivet, og gleden av lære seg å identifisere humler, fugler og planter «rett utenfor døra».

Når det gjelder selve klimaavtrykket for å komme seg ut på tur, skal forfatterne ha honnør for å ha funnet fram mange spennende turer som er tilgjengelige med offentlig transport fra nær sagt det ganske land. 

Mange vil også glede seg over forslag til hytteperler, samt en oversikt over hva både DNT, Statskog, fjellstyrer og kystledhytter tilbyr av husvære.

Vet du hvordan du enkelt bytter stopperen på en ødelagt glidelås? 

Eller at DNT-hyttene har et reparasjonssett i resepsjonen? Boka har svaret. 

Les deg også opp hvor du kan låne framfor å kjøpe utstyr du ikke trenger så ofte, og hvordan du vedlikeholder både sovepose og fjellstøvler.

Dette er en turbok du trolig vil ha glede av i mange år. At Gå grønt er lekkert presentert hva gjelder fotoutvalg, kart og typografi, skader heller ikke.

Powered by Labrador CMS