Annonse

Bok || Tactical Fly Fishing

Grundig og lærerikt om fluefiske

Devin Olsen er en amerikansk fluefisker med individuell bronsemedalje fra VM i fluefiske og 14 års fartstid på det amerikanske fluefiskelandslaget. Nå har han gitt ut en bok om leksene han har lært.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Olsen går grundig til verks når han beskriver hvordan han velger taktikk, utstyr og strategi for å få mest mulig fisk under alle tenkelige forhold. For mange fluefiskere framstår det som helt fjernt å konkurrere i fluefiske, men det er unektelig mye å lære av konkurransefiskere – uavhengig av om man skal konkurrere eller ei.

I konkurranser trekker fiskerne hver sine soner av elva, og de må derfor mestre mange miljøer for å vinne. Det holder ikke å bare være rå på friflyt og laaaange kast hvis sonen du trekker bare er stryk og hardstrøm.

Bokanmeldelse: «Laks og laksefiskere på Sørlandet»

Boka er delt opp i 11 kapitler og gir grundige forklaringer på hvordan man leser en elv og hvorfor fisk står på forskjellige standplasser på ulik vannstand og ulik vanntemperatur.

Dette har mange forfattere gjort før, men Olsen går bokstavelig talt i dybden når han beskriver hvordan man fisker ulike typer elvemiljøer, grunne stryk, hardstrøm, dype høler, glattstrømmer og undergravde elvebanker.

Tactical Fly Fishing, lessons learned from competitions for all anglers

Skrevet av: Devin Olsen
Forlag: Stackpole Books
Sider: 212
Pris: 39$
Bestilling: Via Amazon.com

Forfatteren er overbevist om at presentasjon er det som er viktig og kapitelet om utstyr handler i hovedsak om fortommer og utformingen av disse for optimal presentasjon. Olsen gir mange velprøvde «oppskrifter» på hvordan man lager egne fortommer til fiske med en, to eller tre fluer samtidig.

Den teknikken som beskrives grundigst kalles «Euro-Nymphing» (noe som nærmest høres straffbart ut).

Etter å ha lest boken, gleder jeg meg til å prøve meg på fiske i andre deler av elva enn de klassiske hølene til sommeren, med laaange selvlagde fortommer og ny teoretisk innsikt om hvordan jeg best kan fiske de strekkene alle andre går forbi.

Bokanmeldelse: «The Feather Thief»

Min indre tørrfluepurist er ganske overbevist om at fluefiskere som tyr til synkende fluer antakeligvis ikke kan lese, og at en bok om nymfefiske dermed blir helt meningsløs. Denne virkelighetsoppfattelsen er selvsagt ikke riktig.

Derimot håper jeg faktisk at ikke så mange fluefiskere leser denne boka, fordi den er så full av nyttig kunnskap at jeg helst vil holde den hemmelig …

Powered by Labrador CMS