Annonse

Ungdomsarbeid

Vellykket jaktfilmforedrag på Sokna

Sokna JFF inviterte elever fra 5. til 10. trinn til film og foredraget «Ung og gammel jeger».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Denne uken arrangerte Sokna jeger- og fiskerforening filmforedraget «Ung og gammel jeger» for alle elevene fra femte til tiende klasse på Sokna skole.

– Skal vi nå ut til ungdommen, må vi spille på lag med skolen og ha ildsjeler som vil gjøre en innsats. Samtidig er det viktig å vise fram hvor maten kommer fra, at vi høster av et overskudd og skaper gode holdninger og samhold, sier ungdomsansvarlig Stian Thorsrud i Sokna JFF.

Han berømmer skolen for samarbeidet, og påpepker at det er viktig å informere foreldre og foresatte godt.

– Det er viktig at man tar hensyn til at ikke alle deler interessen for jakt og fiske. Vi er opptatt av å informere foresatte tidlig, slik at de som vil kan reservere seg tidlig, sier Thorsrud.

Foredraget ble holdt av Runar Høgfoss.

Les også: På post med framtida - Anders (7 måneder) er med på rådyrpost

Fornøyde

Det skal sies at Thorsrud ikke møtte et helt ukjent publikum. Foreningen har lenge jobbet aktivt med rektrutteringen, og flere av ungdommene i salen er allerede med i ungdomsgruppa. Deriblant Tiril, Malin, Martin og Henrik.

– Det morsomste jeg vet, er fisketurer i fjellet, eller når jakta starter på høsten. Det er så stille og rolig, ikke noe bråk, bare deg og naturen, Det er et adrenalinkick når man får dyr på post, denne spenninga gjør alt så gøy. Man veit aldri hva som skjer, sier Tiril Tutanrud Åsen (14).

Martin Eriksen (16) er enig. Også han liker spenningen i jakta.

– Det morsomste med jakt og friluftsliv, er å føle på adrenalinet når du er ute i skogen. Det er noe helt eget ved det å gå rundt og lete etter skogsfugl, sier han.

Det å ha en hund å gå til, er noe alle burde prøve; en bestevenn som ikke kan si noe om noe eller til noen

Malin Tutanrud, 14 år

Finner roen

Dette er en av de beste måtene å finne roen på, og ikke minst nyte den flotte naturen vi har. Når jeg jakter eller fisker, kobler jeg helt av, og det har blitt en av mine metoder for å slappe av eller klarne hode innimellom, sier Henrik Eriksen (16), tvillingbroren til Martin.

Les også: Midtfylkets ungdomssatsing traff midt i blinken

Søskenbarnet til Tiril, Malin Tutanrud (14), er også med i ungdomsgruppa. Hun slår et slag for å ha hund:

– Det aller beste er fine solnedganger, lange turer med min firbeinte godgutt, eller med bestevenninnen min. Det å ha en hund å gå til, er noe alle burde prøve; en bestevenn som ikke kan si noe om noe eller til noen. Jämthunden min er noe som virkelig gir meg glede i hverdagen. Å trene blodspor, litt lydighet og lignende, gjør at jeg sover godt om natta, sier hun.

Jaktfilmforedraget til Sokna JFF ble en suksess.
Jaktfilmforedraget til Sokna JFF ble en suksess.

NJFFs satser på barn og unge

NJFF tilbyr mange aktiviteter for ungdom. Lurer du på om det skjer noen aktiviteter for ungdom der du bor? I skrivende stund er det flere hundre ungomdsaktiviteter i kalenderen til alle landets lokalforeninger.

Se NJFFs aktivitetskalender

Powered by Labrador CMS