Annonse

Bok || Ville greier

Vilt bra!

Med «Ville greier» har Ole Mathismoen og Jenny Jordahl laget en spennende lærebok om natur, dyreliv og miljøkrise.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vil du både gi barna dine leselyst og et godt innblikk i naturtilstanden på jorda akkurat nå? Da bør du sjekke ut boka Ville greier.

Det finnes mange bokverk og nettsteder for barn og unge om natur, dyreliv og miljøkrise. Men det er sjelden vi opplever at temaene formidles så godt, spennende og underholdende som i denne boka.

Ole Mathismoen er kjent for mange som miljøjournalist i Aftenposten. Han har samarbeidet med illustratør Jenny Jordahl i flere år, både i «Aftenposten Junior», og i flere tidligere bokutgivelser.

Ville greier

Skrevet av: Ole Mathismoen og Jenny Jordahl
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Pris: kr 349,-

Bokanmeldelse: «Den nye fisken»

Det spesielle med denne duoens prosjekter, er at de presenterer kompliserte temaer i tegneserieform. Vi blir med de to rundt omkring i verden, der vi møter massevis av spennende arter og aktuelle miljøutfordringer.

Mye av innholdet er gledesfylt: Vi bygger fuglekasser, samler bjørnebæsj, fanger insekter og kikker på spekkhoggere.

Men alt er ikke positivt. Jenny og Ole tar for seg helt konkrete miljøutfordringer, f.eks hvordan blåskjellene forsvinner, og hvordan insektene på jorda går drastisk tilbake. Mange av temaene er ganske avanserte: fremmede arter, betydningen av kantsoner langs vassdrag, og restaurering av ødelagt natur.

Et minus kan kanskje være at Jenny og Ole til tider kan oppfattes som litt snusfornuftige. Tilnærmingen er biologisk og forskeraktig. Her er heller ingen friluftsglede. Jenny og Ole snakker mest om naturen, og bruker den ikke særlig mye. De fyrer verken bål, går på ski eller fisker.

Bokanmeldelse: «Jegerarven»

Men Ville greier er nok neppe ment å være noen friluftsbok. I mine øyne er den snarere en moderne lærebok – og i så måte tror jeg den vil treffe sitt publikum godt.

Noe av det aller beste med Ville greier, er at den pirrer nysgjerrigheten. Hvis jeg var 8-10 år, ville jeg ha slukt den!

Powered by Labrador CMS