Annonse

Test av Barnes TTSX 120 gr 6,5mm

Barnes TTSX er en lett homogen kule som passer i kaliber 6,5x55.

Lovlig kobberkule

Til høsten er det lov å jakte med lettere homogene kuler. For kaliber 6,5x55 er 7,8 grams Barnes TTSX et av få alternativer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Selv om det ble lovlig å jakte storvilt med lettere monolitt-kuler, er utvalget av slik ammunisjon i kaliber 6,5x55 begrenset. For hjemmeladeren er situasjonen litt lysere. Barnes lager en av sine homogene kobberkuler med plastspiss i kaliber .264 som veier nettopp 7,8 gram.

Ladet med 46 grains Vithavouri N160 ga de en utgangshastighet på rundt 850 meter per sekund i kaliber 6,5x55, skutt i en 59 cm Schultz & Larsen pipe. Presisjonen var svært god, som forventet med Barnes’ kuler.

Barnes TTSX er presset av 100 prosent kobber. Den har tre avlastningsriller eller bånd midt på kulekroppen for å redusere trykk og avleiringer. Basen er avsmalnet, og tuppen er forsynt med en blå plastspiss for å gi bedre fluktegenskaper. Denne fungerer også som en kile i den firkantede ekpansjonskanalen, og bidrar til at kula åpner raskere.

Kula åpner med fire «kronblader» som nærmest er varemerket til Barnes-kulene og symboliseres med X-en i navnet. Siden kanalen bare går til ¼ av kulas lengde, stopper ekspanjonen og gir som oftest gjennomskyting og restvekt nær opprinnelig vekt.

Barnes lader for øvrig denne kula i kaliber 6,5 Creedmoor i sin Vortex-ammunisjon, men ikke i 6,5x55.

Fordelen med lette kobberkuler er at de kan skyves til høyere utgangshastighet, og dermed få flatere kulebane. Dessuten holder de bokstavelig talt sammen i tykt og tynt.

Barnes TTSX (Tipped Triple Shock X) 120 gr 6,5mm (.264”)

PRODUKTFAKTA: Homogen kobberkule, plastspiss og avlastningsriller.

Vekt: 7,8 g. Lengde: 33,5 mm, diameter: 6,7 mm, .264”. Leveres i esker á 50 stk.

PRIS: kr 13,90

LEVERANDØR: Jakt & Friluft

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS