Annonse

Test av Baschieri & Pellagri MB Super Gigante

Skogsfuglpatron med kvalitetskomponenter

Du kan trygt jakte norsk skogsfugl med den italienske patronen MB Super Gigante i børsa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Denne italienske patronen er bygget opp med en støtabsorberende plastbase (Gordon system) i hylsebasen (culoten), som skal gi mildere rekyl og jevnere trykkoppbygging. Den rommer 25,5 grain flakformet haglkrutt med en plastskive over.

Over dette ligger en laminert forladning av filt med kork i midten, og forniklede blyhagl under en plastskive som er forseglet med rullekrymp.

Både de blanke haglene og den rosa forladningen er synlige gjennom patronveggen.

Patronen inneholder rundt 225 hagl nr. 5, med avvik på 10 hagl (1,51 gram) mellom letteste og tyngste av 10 veide ladninger. De enkelte hagl er runde og jevne og triller godt.

Haglene er forniklede, noe som gjør dem hardere i overflaten og mindre utsatt for deformasjon mot haglepipa. I teorien skal dette gi jevnere skuddbilder.

Godkjente skuddbilder

Produsenten oppgir hastigheten til 400 meter per sekund. Jeg kommer tilbake til vår måling av hastigheten, da jeg skjøt i stykker kronografen under testen.

Baschieri & Pellagri MB Super Gigante satt ganske jevne skuddbilder med samtlige hagler. Med kvart trangboring målte svermene i snitt 80 cm i diameter på 20 meters hold. 

Patronen er derfor velegnet til skogsfugljakt med en åpen choke i munningen. Den er forholdsvis dyr, men gir et inntrykk av kvalitet.

Baschieri & Pellagri MB Super Gigante

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Hagl nr. 5, gjennomsnittsdiameter 2,88 mm. Plasthylse med blyhagl og filtforladning. Gordon system Culot, oppgitt hastighet 400 m/s.

Haglvekt snitt: 35,7 gram.

Pris: Kr 21,96 pr. stk.

Leverandør: Magne Landrø AS

Karakter: 5Powered by Labrador CMS