I skrivende stund er det over 50.000 jegere som har lastet ned appen til en smarttelefon med Android. Hvor mange som har lastet ned appen på iPhone er uvisst, da Apple ikke deler slike tall. Fotomontasje: Alexander Schindler
I skrivende stund er det over 50.000 jegere som har lastet ned appen til en smarttelefon med Android. Hvor mange som har lastet ned appen på iPhone er uvisst, da Apple ikke deler slike tall. Fotomontasje: Alexander Schindler

Digital ettersøksavtale rett i lomma

Miljødirektoratet er i gang med å legge inn støtte for ettersøksavtaler i appen «Min Jegerdokumentasjon».
04. april 2022

Det er liten tvil om at jegerne har blitt mer og mer digitale de siste årene. Med appen «Min Jegerdo- kumentasjon» slipper du å ha med deg jegeravgift- skort på papir.

Jakter du storvilt, trenger du ikke ha med deg dokumentasjon på avlagt skyteprøve heller, forutsatt at du har alt dokumentert riktig på telefonen. Derimot må du fortsatt ha med deg våpenkort(ene) fra politiet.

I oppstarten

Nå er Miljødirektoratet i gang med å tilrettelegge for at ettersøksavtaler skal kunne legges inn i appen. Men det er ikke sikkert du kan droppe papiravtalen til årets bukkejakt 10.08.22.

Les også: Har du ettersøksavtalen i boks?

– Vi er helt i oppstarten med dette arbeidet, og kan foreløpig ikke si konkret hvordan løsningen blir eller når den forventes å bli ferdig, sier seniorråd- giver i viltseksjon Tonje Stubsjøen Kvaløy hos Miljødirektoratet.

– Gjør det lettere

Jakthundkonsulent Olav Greivstad i NJFF synes videreutviklingen av appen er gledelige nyheter.
– Dette gjør det mye lettere for jegerne å ha all nødvendig dokumentasjon med seg. Etter hva jeg vet, er første steg å få NKK sitt ettersøksregister og Jegerregisteret til å snakke sammen, sier han.

Les også: Dette må du vite om ettersøk

Emneord: 

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå