Berettas nye lettvektshagle 690 Ultraleggero har stål i låskassa, likevel er den slanket med nesten en halv kilo. Foto: Olaf Schjøll

Beretta 690 Ultraleggero

Den tradisjonelle lettvektshagla lages vanligvis med baskyle i aluminium. Nå har Beretta gått nye veier og presset vekta på hagla 690 Ultraleggero med stålkasse ned til 2,8 kg.
21. april 2022

Den nye Beretta 690 Ultraleggero er en reinspikka jakthagle basert på den nå velprøvde mekanismen i 690-serien. For å slanke denne modellen med et halvt kilo, har produsenten gjort en del grep uten å gå veien om aluminium i låskassa.

Det mest iøynefallende er de svarte plastpanelene med blomsterdekor på siden og under baskylen. Plast er som kjent ikke bare plast, og Beretta kaller dette «Tekno-polymer». Det gjenstår å se om de vil tåle tidens tann, men de kan også skiftes ut.

Vektbesparelse

Aluminium

Livlig

Beretta 690 Ultraleggero

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Får Deeperen ligge rimelig stille i vannet, og du har en telefon med appen på, vil du få et godt ekkoloddbilde på skjermen, nærmest uavhengig av egne ekkoloddkunnskaper. Foto: Tommy Egra
Viser vei i dypet:

Test av Deeper Smart Sonar Chirp +

Har dette lille ekkoloddet noe for seg?
Vi har testet fjellstøvlene Veslepiggen fra Crispi. Foto: Marius Angvik
God allrounder:

Test av Crispi Veslepiggen

Crispi Veslepiggen er en robust, lett og behagelig fjellstøvel. Men som med det meste annet, er det rom for forbedring.
Huglu 200 AC er en sideligger med noen fine detaljer som trekker prisen opp. Foto: Olaf Schjøll
Påkostet sideligger:

Test av Huglu 200 AC

Flere forhandlere mener at interessen for sideliggere er på vei opp. Tyrkiske Huglu 200 AC er en solid og litt bastant sideligger med noen fine detaljer.

På forsiden nå