Berettas nye lettvektshagle 690 Ultraleggero har stål i låskassa, likevel er den slanket med nesten en halv kilo. Foto: Olaf Schjøll

Beretta 690 Ultraleggero

Den tradisjonelle lettvektshagla lages vanligvis med baskyle i aluminium. Nå har Beretta gått nye veier og presset vekta på hagla 690 Ultraleggero med stålkasse ned til 2,8 kg.
21. april 2022

Den nye Beretta 690 Ultraleggero er en reinspikka jakthagle basert på den nå velprøvde mekanismen i 690-serien. For å slanke denne modellen med et halvt kilo, har produsenten gjort en del grep uten å gå veien om aluminium i låskassa.

Det mest iøynefallende er de svarte plastpanelene med blomsterdekor på siden og under baskylen. Plast er som kjent ikke bare plast, og Beretta kaller dette «Tekno-polymer». Det gjenstår å se om de vil tåle tidens tann, men de kan også skiftes ut.

Vektbesparelse

Aluminium

Livlig

Beretta 690 Ultraleggero

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Vadebuksene i serien Drygaiter II fra Kinetic prøver å konkurrere med de dyrere merkene. Foto: Tommy Egra
Holder tett:

Test av Kinetic Drygaiter II

Kinetics toppmodeller kjemper mot rimelige modeller fra tungvektere som Simms, Vision og Guideline. Det er en tøff oppgave.
Exped fra Sveits viser at de absolutt kan lage gode sekker. Foto: Leif Ø. Haug
Passe stor – og ganske lett | 

Test av Exped Thunder 70 l

Sveitsiske Exped har ikke vært så lenge på sekkemarkedet, men viser med sin Thunder-modell at de blir å regne med også der.
Helsport er én av leverandørene som tilbyr reparasjon av turutstyr på Camp Villmark. Foto: Camp Villmark.

Reparer utstyret ditt på Camp Villmark

Etter to år med pandemipause åpner Camp Villmark dørene igjen til helgen. – Vi satser mer på bærekraft enn noen gang før, sier prosjektleder.

På forsiden nå