Mercedes X-klasse

Test av Mercedes-Benz X-klasse

Det er stivt og stumpt som i pickuper flest, men Mercedes X- klasse gjør ikke skam på stjerna.
26. februar 2018

Utseendemessig kan Mercedes X-klasse fort forveksles med en Nissan Navara eller en Volkswagen Amarok. Eksteriørmessig er da også pickuper flest nokså like. Det er først når du er vel på plass bak rattet du får den litt udefinerbare Mercedes-følelsen. Designere har tatt med seg det instrumentpanelet, radio og multimediesystemet du finner i andre Mercedes person- og varebiler, over i X-klasse. Oversiktlig og lettbetjent. Setene er meget gode og du har flott oversikt til alle kanter, der du sitter, godt hevet over medtrafikanter. Interiørmessig er det ingen merker i segmentet «små lastebiler» som er mer stilreine og tiltalende.  

Knirkefritt

Jo da, også Mercedes X-klasse er litt «traktor», stivt og tungt, sammenlignet med kjøring av en personbil. Det merker du spesielt på humpete vei. Trolig fortoner det seg mykere med tre-fire hjorteslakt på planet. Men når tyskerne først har bestemt seg for å få en pickup på markedet, kommer de selvsagt på veien med en bil som ikke gjør skam på stjerna. X-klasse framstår bunnsolid, godt sammenskrudd, ingen ulyder eller knirking av noe slag. Uten at vi er veldig overrasket.

Støysvak  

Mercedes-Benz X-klasse

Tre versjoner

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Test av vadesko Korkers Terror Ridge. Foto: Richard Bakken
Sviktende vadesko:

Test av Korkers Terror Ridge

Jeg har slitt på et par Korkers i snart ti år, og har vært strålende fornøyd. Korkers Terror Ridge ryker imidlertid på en viktig detalj i snøringa.
Test av knivsettet Gerber Exo. Foto: Øystein Cock Rønning
Perfekt for villreinjegeren:

Test av Gerber Exo

Gerber EXO er et lettvekts knivsett for jegere som vil pine vekta på utstyret.
Savotta Hobo Stove er en tilsynelatende veldig enkel bålbrenner. Potensialet er der, hvis du legger litt trening i fyringen. (Kjelen på bildet følger ikke med.) Foto: Torgeir W. Skancke
Verdens flateste kjøkken?

Test av Savotta Hobo Stove

Kjøkkenet på innerlomma? Ja, det er faktisk mulig ...

På forsiden nå