Annonse

Test av RUX 70L:

RUX 70L er en sammenleggbar og smart «boks» du kan bruke for å frakte utstyret ditt. Boksen er sammenleggbar, kan bæres som en bag og har mange andre smarte løsninger for å pakke jakt-, fiske- og turutstyr.

Moderne og smart pakkesel

Er du litt for glad i utstyr, men sliter med å holde orden? Godt da at det finnes gode løsninger for å organisere alt rotet.

Publisert

Har du husket jaktradioen? GPSen? Hundepeileren? Eller du kanskje bare skal på en kjapp skogstur med familien og lage litt mat utendørs? Uansett, det blir ofte mye pikkpakk.

Personlig synes jeg det er enklere (og raskere) å komme seg på tur når pakkingen tar minimalt med tid. Det krever en organisert håndtering av friluftsutstyret. Akkurat det har kanadiske RUX lagt seg i selen for å gjøre noe med.

Klapp meg opp

Enkelt forklart snakker vi om en sammenleggbar boks som rommer 70 liter. Takket være gummierte spiler, kan du enkelt minimere og pakke bort boksen når den ikke er i bruk. Når du trenger den, er det bare å slå den opp og pakke i vei. 

Som et salgstriks slår produsenten et slag for at du like så greit kan ha flere RUXer ferdig pakket til ulike aktiviteter. Én boks til elgjakta, en annen til hundetreningen.

Takket være et lite «vindu», kan du se innholdet. Alternativt skanner du den smarte QR-koden med telefonen din og sjekker innholdet. Produsenten har nemlig laget en nettside der du kan organisere utstyret ditt, skrive pakklister og koble lister på spesifikke bokser. 

En liten fiffighet, er at du også dele pakklister med venner. Så slipper du heretter å pakke dobbelt opp med f.eks. turkjøkkenutstyr når dere er flere som skal på tur. Boksen lar seg også feste på veggen om du ønsker det.

Bær som du vil

Boksen kan bæres som en ryggsekk, en klassisk «tote bag» eller skulderveske. Du kan også ta av samtlige stropper og bære den som eh ... en boks med sidehåndtak. Den rektangulære formen passer godt i bagasjerommet, kanoen eller bak på pulken.

Stoffet er i TPU-belagt nylon, som gjør boksen vanntett. Den tåler riktig nok ikke å bli senket under vann, men holder innholdet tørt i grisevær. Det betyr også at du kan pakke våte og møkkete klær i boksen, og skåne bagasjerommet ditt.

Du kan også utstyret boksen din med mindre poser du kan feste på både på innsiden og utsiden for ytterligere organisering av innholdet.

Det skal sies at en av de klassiske blå posene fra en viss svensk møbelprodusent et stykke på vei gjør samme nytten. 

Med en prislapp på over 3000 kroner (før toll inn til Norge) etter dagens dollarkurs, er RUXen tross alt en ganske så kostbar oppbevaringsløsning. Til gjengjeld er den praktisk, solid, veldesignet og artig i bruk.

RUX 70L

Solid og smart pakkboks/bag som tåler vær og vind.

Vekt: 3.1 kg (med to innvendige ekstrabager)

Farger: Olivengrønn, sort og oransje 

Pris: kr 3 180,- (avhengig av dollarkurs) 

Leverandør: Rux, www.rux.life

Kort oppsummert

Pluss

  • Smart og praktisk oppbevaring
  • Solide materialer
  • Lav vekt

Minus

  • Ganske stiv pris
  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS