Annonse

Test av minipumpe: Flextailgear Tiny Pump X og Flextailgear Tiny Pump 2X

Flextailgear Tiny Pump 2X fyller en stor packraft på under to minutter og et liggeunderlag på under minuttet.

Liten duppeditt – mye futt!

Hvem skulle tro at en liten bråkebøtte har blitt en kjærkommen turkamerat når jeg skal nyte skogens ro. Vi har testet Flextailgear Tiny Pump X og 2X.

Publisert Sist oppdatert

Å ta med seg en liten bråkete elektrisk gjenstand for å nyte naturens stillhet, kan jo sies å være et modernitetens paradoks. Jeg trodde ikke den lille bråkebøtta skulle bli obligatorisk turutstyr. Så feil kan man ta!

Jeg har et tykt og godt liggeunderlag med integrert håndpumpefunksjon. Men jeg føler meg aldri så dum som når jeg ligger på alle fire og trykker på matta. Jeg har heller aldri fått helt dreisen på posene man fyller med luft, for så å presse lufta inn i underlaget. Med Tiny Pump er den tid forbi.

Mye futt!

Du lurer kanskje på om disse småpumpene har det som skal til? Noter deg at begge pumpene veier mindre enn to Kvikk Lunsj, og lekende lett kan fylle en packraft minst fem ganger.

Alle pumpene har mulighet for å sette munnstykkene i luftinntaket, og både blåse luft inn og suge den ut. Slik kan du også bruke duppedingsen til å få ut siste rest av luft i liggeunderlag og packraft eller vakuumposer til oppbevaring av utstyr og mat.

Pumpene kommer med mange ulike munnstykker, tilpasset hver sin bruk. Det er litt mange å holde rede på, men likevel smart. Pluss i boka for at munnstykket som passer til liggeunderlag og packraft tillater deg å forlate pumpa, slik at den gjør jobben uten at du trenger å passe på.

Flextailgear Tiny Pump X
Flextailgear Tiny Pump X byr på flerbruksmuligheter: Den fungerer som pumpe, lampe og til vakumering.

Både lys og varme

Det er alltid gledelig når et produkt har flere bruksområder. Pumpene fra Flextailgear byr også på integrert leselampe. Selv om en hodelykt gjør jobben, er det fint med en avveksling. 2X-modellen har et magnetisk feste, som gjør at den kan henge både her og der. Begge modellene kan også henges opp via en metallhempe. Det funger godt på tørkesnora inne i teltet.

Et lite tips: Minipumpa fungerer utmerket til å få liv i et litt tregt bål om veden eller været er fuktig.

Flextailgear Tiny Pump X

Flextailgear Tiny Pump X

3-i-1 luftpumpe, vakuumpakker og campinglykt.

Mål: 43x43x53mm

Vekt: 89 g

Pris: kr 299,-

Leverandør: Kipara

Karakter: 5

Flextailgear Tiny Pump 2X

Flextailgear Tiny Pump 2X

3-i-1 luftpumpe, vakuumpakker og campinglykt.

Mål: 43×43×55 mm

Vekt: 96 g

Pris: kr 499,-

Leverandør: Kipara

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS