Annonse

Test av Snønix titan

Snønix titan kokesett

Veier lite - og kunne vært bedre

Lav vekt betyr kompromisser. Kokekarene fra Snønix er intet unntak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fordelen med titanprodukter, er den unike kombinasjonen av lav vekt og høy styrke. Disse produktene tåler juling, uten å bli veldig bulkete eller preget av sterk varme. Ulempen er at maten blir fort svidd.

Kjelene egner seg imidlertid svært godt til vannkoking. Vi har testet fire produkter fra Snønix: To kjeler på hhv 1,5 l og 0,9 l, en liten stekepanne og en skje. Steikepanna er 16 cm i diameter og veier kun 91 gram. Gull når lav vekt er avgjørende, men vær klar over at størrelsen gir begrensede muligheter når maten skal tilberedes.

Stortest: Dette er de beste toppmonterte gassbrennerne

Panna har ikke slipp-belegg, og må brukes på aller svakeste varme om du vil unngå svidd mat. Hvis panna kunne vært brukt som lokk til en av kjelene, ville den hatt en nyttig tilleggsfunksjon.

Tilpasning

Kjelene har innvendig måleanvisning, et fint tilpasset lokk, en bøyle å henge kjelene i og en sammenleggbar hank til å holde i under matlaging/spising. Bøylen kan lett tas av, men hanken sitter fast i kjelene.

Fravær av slippbelegg gjør igjen at kjelene passer best til koking/oppvarming av vann/snø, mens øvrig matlaging må utføres under oppsikt og svært forsiktig varmebruk. I utgangspunktet passer ikke kjelene i hverandre, men om bøyle og lokk fjernes på 0,9 l kjelen, går den så vidt ned i 1,5 l kjelen.

Dette gjør produktene enklere å pakke, og med bare en liten tilpasning ville kjelene passet godt sammen som et sett.

Den største kjelen er for liten til å være en dedikert leirkjele, men gjør nytten til snøsmelting for én person.

Topp skje

Så til testens høydepunkt. Snønix-skjea er et lite funn. Den har langt skaft, så man kommer god ned i en pose med turmat. Med den rette tuppen får du enkelt skrapt med deg innhold i pose- eller kjelebunn. Den kan også brukes som en liten stekespade. Skjea rommer en munnfull, men mangler litt dybde for å egne seg til suppe.

Savn

Det ville vært en fordel om serien også omfattet en leirkjele på rundt 3 l, som de andre kjelene passet i. Enda bedre om det ble levert en større stekepanne med litt tykkere bunn, som også kunne vært brukt som lokk til leirkjelen.

Test av ny utgave Snønix titan: Nå snakker vi kokesett!

Da ville dette blitt et attraktivt sett for de fleste praktiske formål, og man kunne valgt kokekar etter behov, avhengig av antall personer i turfølget.

Snønix titan - kjeler, stekepanne og skje

Turkjøkken i titan. 

Diameter stekepanne: 16 cm, vekt: 91 gram. 

Diameter 1,5 l kjele: 15 cm, vekt: 226 g. 

Diameter 0,9 l kjele: 13 cm, vekt: 185 g. 

Vekt skje: 20 g. 

Alle produktene leveres med et lett og solid nylontrekk til oppbevaring.

Priser: Stekepanne kr 399,- 1,5 l kjele: kr 599,- 0,9 l kjele: kr 499,- skje: kr 129,- (Gratis frakt og retur.)

Leverandør: Snønix, snonix.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS