Annonse

Test av TSL outdoor 302 Freeze Sky

TSL outdoor 302 Freeze Sky

Lettgått og prisgunstig barnetruge

Utvalget av barnetruger er relativt begrenset. Franske TSL har laget en variant som gir en fin introduksjon til trugelivets gleder for de minste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Fasongen og den hengslede bindingen gjør trugene svært lette å gå med. Om ikke snøen er altfor løs og dyp, er det heller ingen sak å løpe med trugene. Når bindingen først er stilt inn på riktig hakk/skostørrelse, er det rimelig grei skuring for smårollingene å operere borrelåsreimene som spenner skoene fast.

Ulempen med borrelås, er at det fort suger til seg snø og is, ikke minst hvis trugene blir tatt av og på flere ganger på samme tur, eller de blir liggende ute. Reimene må da skrapes/tines om de skal sitte skikkelig igjen.

Trugene har seks butte stålpigger og ei plastklo under bindingen. Det er tydelig at produsenten har hatt HMS (helse, miljø og sikkerhet) for de minste i tankene. Under «normale» snøforhold holder det greit på flatmark og opp slake lier.

På hardt skareføre i bratt lende, blir gripeevnen imidlertid litt for puslete, og mishagsytringene fra poden har ikke latt vente på seg.

TSL Freeze Sky er totalt sett en kurant truge for kortere turer, leik og moro. Selv om borrelås ikke er optimalt i snø, og vi kunne ønsket oss litt skarpere klør for mer feste, preger det ikke totalopplevelsen altfor mye.

De enkle løsninger holder dessuten prisen på et akseptabelt nivå. Vi tar med at TLS-logoen foran på trugene falt av ganske raskt i testperioden, uten at det har noen praktisk betydning.

TSL outdoor 302 Freeze Sky truger

Timeglassformet barnetruge i helstøpt kompositt.
Binding med borrelåsreimer og teleskop/klikkjustering av skostørrelse.
Seks metallpigger under, samt frontklo i plastikk under binding. Beregnet for personvekt fra 20–50 kg (avhengig av snøforhold).
Passer skostr. 30–40. 

Mål: 48,5 x 18 cm. 

Vekt. 400 g pr. truge.

Leverandør: Hekta på Tur AS, www.hektapaatur.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS