Test av MSR Remote 2

Romslig ekstremtelt

Det nye ekspedisjonsteltet fra MSR leverer på de fleste områder. Lett vekt, høy kvalitet og gode bevegelsesmuligheter, kombinert med styrke til å tåle de tøffeste forholdene, sender teltet rett inn i toppskiktet. Men til den prisen kunne produsenten godt sendt med nok plugger til å sette det opp for sterk vind.

Publisert

MSR Remote 2

PRODUKTFAKTA: Tomanns selvbærende ekspedisjonstelt for helårsbruk. To innganger, fire teltstenger og toppduk. Det 112 cm høye innerteltets volum er 2108 liter og har to dører med myggnetting og to mesh-lommer. Gulvet er tapet i sømmene og laget av Dureshield 40D Ripstop Nylon (10 000 mm).

Resten av innerteltet har kremfargede vegger av DWR 40D Ripstop Nylon (1600 mm). Teltet har totalt 23 festepunkter for fire fargekodede karbonstenger og justerbare teltpluggfester.

Leveres med ni Groundhog y-plugger med trådløkker, barduner, rep. sett og en kompresjonsveske. Pakkvolum: ca. 51x17 cm. Vekt totalt/minimum: 3,16 kg/2,95 kg.

PRIS: kr 11 999,-

LEVERANDØR: Varri AS, tlf. 22 71 92 00, www.varri.no

KARAKTER: 5

MSR Remote 2 og 3 kom på markedet i fjor og havnet på ønskelista til mange friluftsfolk, også her i «Helsportland».

Teltet er bygd for ekspedisjon og er priset deretter. Vekta er lav i forhold til styrke og innvendig volum, og det er rimelig lett å sette opp. Toppduken er rund og kuppelformet og lite retningsorientert. Det gjør det litt vanskelig å treffe riktig i starten, men det går seg til. I uvær er det vanskelig å gjøre alene.

Teltets kanskje største styrke, er de bratte teltveggene som gir hele 2108 + 1104 liters innvendig bevegelsesplass. Og det merkes.

Teltstengene i grafitt fra Easton er uten sammenligning det sterkeste jeg har brukt (styrke vs. vekt) og de skal ifølge produsenten tåle 80 m/s før de kneler. Kombinasjonen av disse, gjennomprøvd design og en rekke bardunfester som fungerer godt, gjør at man føler seg trygg og komfortabel selv i røft vær.

MSR sine Y-teltplugger har en trådløkke som kan festes permanent i innerteltet.
MSR sine Y-teltplugger har en trådløkke som kan festes permanent i innerteltet.

Remote har, som et av de første MSR-teltene, stormmatter. De har kun satt dem på ytterteltene, og ikke på hode og beinparti. Man kan alltids spa opp litt snø på områder uten klaffene, men siden Remote ikke har noe ventilasjon i vegg eller tak, kan det fort bli litt kondens. I godvær kan man lure opp sidedørene og lage en ventilering.

Teltet står stabilt, selv med kun halvparten av bardunene oppe, i sterk vind. Fullt bardunert tåler det skikkelig røffe værforhold og er til å stole på.

Det er lett å komme inn og ut begge dører. Helt uten toppduk, funger teltet som et lunt og godt sommertelt. Vi noterer at teltet leveres uten nok plugger og barduner til å sette opp teltet for sterk vind. Dette må kjøpes i etterkant og er etter vår mening urimelig for alt over 10 000 kr.

Powered by Labrador CMS