Annonse

Test av Viper-Flex Styx Journey

Test av skytestokk Viper Flex Styx Journey

Dugelig reisevariant fra Viper

Denne skytestokken smetter fint inn i en koffert om du skal på jaktferie.

Publisert Sist oppdatert

Som navnet tilsier, er Viper-Flex Styx Journey denne produsentens reiseutgave, og smetter greit inn i en koffert. Selv om utførelsen til dels er i karbon, er stokken ikke lettest i quadropod-klassen. 

I likhet med Viper-Flex Styx Elite, kommer også denne med en hendel (trigger), som gjør justering av høyden på stokken enklere ved bruk av bare fremre hånd. Funksjonen krever litt tilvenning, og er en løsning vi egentlig kunne greid oss fint uten.

Ekstra støtte

Som i Elite-utgaven, kan du også her kjøpe en femte «single leg» som tillegg, og få en rigg stødig nok til å skyte inn rifla stående. La stokken stå på egne bein mens du lokker eller speider med kikkerten. Husk at vekta øker.

Plystrelyd og plastpaneler

I vindvær vil hullene avsatt til høyderegulering kunne skape en irriterende fløytelyd, slik som på Elite-utgaven. Medfølgende plastpaneler avhjelper problemet, men det er like fullt et lite irritasjonsmoment – også med hensyn til både vekt og det visuelle. 

Her bør det være mulig å komme opp med en bedre løsning.

For økt stivhet og stabilitet har Journey også noe tykkere gods enn en del andre quadropoder, uten at dette ga merkbare utslag i vår test.

Viper-Flex Styx Journey

Hovedmateriale: Aluminium og karbon

Vekt: 1117 g

Leverandør: KBK Jakt og Fritid AS

Pris: kr 3490,-

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS