Annonse

Test av bjørkeneversåle fra Sara Duodji

Test av Sara Douji neversåle

Never ending story

Neversålen fra Karasjok anbefales på det varmeste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Å fryse på føttene kan ødelegge mange fine turer for både barn og voksne. 

Etter jeg for noen år siden gikk til anskaffelse av disse sålene, har jeg ikke vært kald én dag. Jeg bruker de både i gummistøvler og vintersko. Enkelte bruker sågar neversålene i sandaler sommerstid. 

Ull er med på å suge opp fuktighet, never isolerer og råtner aldri. Samiske husflidsprodukter kalles for duodji. Derfor er det viktig å sette duodji-merket på samiske duodjiprodukter. Dette for å forsikre kjøper om at produktet er ekte samisk vare.

Husflidsbedriften Sara Duodji bruker kvalitetsnever fra Norge eller Finland. Den presses flat, splittes og stanses ut til forskjellige skostørrelser. Neverstykket er lagt inn i et lag ull som toves og tørkes. Saueulla er fra Vestlandet. 

En stor del av produksjonen av disse neversålene går til det norske Forsvaret i Nord-Norge, og mange jegere har også fått øynene opp for håndverksproduktet. 

Neversålene fås i de fleste størrelser, og de er også et obligatorisk innlegg i min 3 år gamle datters gummistøvler, Cherrox og vintersko. 

Anbefales på det varmeste. 

Neversålen fra Karasjok

Såler av tovet ull (100 %) med bjørkenever. Sålen suger opp fukt, isolerer og varmer. Kan vaskes for hånd. Varer i opptil tre år, avhengig av bruk.

Pris: kr 253,- (voksne) og kr 215,- (barn)

Leverandør: SARA DUODJI

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS