Annonse

Test av Hedgehog Octopus

Vi har testet skotørkeren Hedgehog Octopus, og er ikke så rent lite imponert. Denne tørker to par gjennomvåte jaktstøvler elegant og effektivt, uten å ødelegge skinnet.

Skotørker

Den norske bedriften Hedgehog vant i år den internasjonale Red Dot Design Award-prisen i sin klasse for lekreste skotørker. Vi lurte på om det var mer enn lekker formgivning som skjulte seg bak pinnsvinet fra Hemsedal, og har testet modellen Octopus.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Skotørkeren Hedgehog bruker turbinteknologi, som produserer høyt trykk for å presse luft gjennom tekstilene.

Octopus har fire slanger som kan justeres til 53 centimeter i lengden, er det en smal sak å tørke to par store jaktstøvler samtidig.

Skotørkeren fra Hemsedal lar deg justere både temperatur, viftehastighet og driftstid. Du kan velge mellom romtemperatur, 37 °C, 45°C og 60°C. Viftehastigheten går fra «hviske»-modus til «tornado»-modus, mens driftstiden kan reguleres fra 1 til 10 timer.

Tar vare på skinnet

I «tornado»-modus lager vifta støy tilsvarende 56 desibel. Da skal hytta være ganske stor før man ikke hører at det tørkes sko. I en bolig med egen dør fra yttergangen er det kanskje ikke like påfallende. I «hviske»-modus tilsvarer støyen 29 desibel, og da var det ikke plagsomt å bruke blekkspruten selv i meget små hytter.

Stortest: Dette er de beste jaktstøvlene

Som ivrig bruker av lærstøvler, har jeg vært veldig fornøyd med muligheten til å stille vifta på romtemperatur eller 37 °C. Da har jeg klart å tørke gjennomvåte jaktstøvler på to timer og 15 minutter.

Gjennomvåte skisko med Gore-Tex og lær, ble tørre på 1,5 time. Alfa tursko i syntetisk stoff ble tørre på 50 minutter. Testene er gjennomført ved å veie skoene tørre, gjøre dem gjennomvåte, og så sjekke hvor lang tid det tar før vekten er den samme igjen.

Fast hyttevenn

Hedgehog blir med på alle jaktturer i høst der det er strøm på hytta. Da slipper jeg å sette de våte jaktstøvlene for nær ovnen og våkne til at fotbekledningen som ikke skal være «Crispi», har blitt nettopp det …

Hedgehog Octopus

Smart lufttørker som tørker sko skånsomt og effektivt, med regulerbar temperatur og tørketid.

Antall tørkearmer: 4
Effekt: 750 Watt
Luftmengde: 105 (m3/t)
Trykk: 400 (Pa)
Spenning: 220V
Maks høyde: (på tørkearmene) 120 cm
Vekt: 1600gr
Farge: Sort, leveres også i hvit

Leverandør: Hedgehog dryer, hedgehogdryer.no
Pris: kr 1695,-

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS