Annonse

Test av Bergans Alpinist

Test av Bergans Alpinist sekk

Storsekken har fått bedre slitestyrke og bærekomfort

Den nye versjonen av storsekk-flaggskipet fra Bergans har forbedret slitestyrke og bærekomfort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dette er en stor ryggsekk med et kraftig bæresystem, for tunge bører og lengre turer. For de som kjenner de tidligere alpinistmodellene, er mye av utforming, konstruksjon og funksjoner lett gjenkjennbart.

Det er først og fremst det nye nettere og vektreduserende bæresystemet og hoftebeltet, samt mesh-luftekonstruksjonen inn mot ryggen som skiller sekken fra tidligere modeller.

I tillegg er materialene oppgradert til sterkt vannavisende cordura. En rekke kompresjonreimer sørger effektivt for god kompresjon uavhengig av nedpakket volum i sekken. Reimene kan også snus andre veien, slik at man kan feste utstyr bak på sekken ved behov.

Lokket kan enkelt heves ved ekstra ballast i sekken, eller tas av og benyttes som en 10 liters hofte- sekk.
Lokket kan enkelt heves ved ekstra ballast i sekken, eller tas av og benyttes som en 10 liters hofte- sekk.

Rygglengden kan enkelt justeres i seks trinn, for optimal tilpasning av sekken til kroppen. Sekken sitter stabilt og komfortabelt, gir høy bærekomfort og fordeler vekta fint mot hoftene. Et delvis roterbart hoftebelte bidrar til svært god støtabsorbering og bevegelsesfrihet i ulendt terreng. Lettbetjent individuell høydejustering av venstre og høyre skulderreim.

Det nye ryggpartiet (Bergans FlowPanel), med netting og rillekonstruksjon, gir svært god ventilasjon mellom sekk og rygg. Samtlige glidelåser har gode og solide hemper. Toppåpning med snølås snurpes sammen i en håndvending. Topplokket sitter i fire strammereimer med to store utvendige lommer med glidelås.

Lokket kan enkelt heves ved ekstra ballast i sekken, eller tas av og benyttes som en 10 liters hoftesekk. Sidelommene er fastsydd, og har romslige glidelåsåpninger. God glipe på sidelommenes bakside med to kompresjonreimer i underkant, samt stor «fall-lomme» nederst, gir optimalt feste for fiskestenger, ski eller andre lange gjenstander.

Praktisk todelt hovedrom, med glidelås-skillevegg, som lukkes og åpnes etter behov. U-glidelåsinngang til hele nedre del av sekken, hjelper for organisering av utstyret på tur. Vi savner imidlertid et par bittesmå lommer til mindre vitale deler, som nøkkel, pass, kort etc.

For feste av f.eks. sovepose/liggeunderlag medfølger to tilleggsreimer tilpasset festesystemet, med hemper på begge sider i opptil 2/3 høyde på sekken (PLUS-systemet). Reimene er lange og løsningen gir stor fleksibilitet.

Man slipper ekstra reimer som henger og slenger når man ikke har behov for å feste større enheter. Denne patenten fordrer at man passer godt på reimene når de ikke er i bruk. Det kunne med fordel fulgt med fire ekstra reimer for ytterligere fleksibilitet.

To solide bærehåndtak sikrer smidig håndtering i felt, kano, bil etc. Alpinist V6 har et svært godt vektvennlig bæresystem, som gir optimal bærekomfort for tunge bører. Prisen er noe stiv.

Alpinist V6 Large 130 L

Ryggsekk 130 L. Bæresystemet QSS VI. Bergans FlowPanel i ryggen. CORDURA -materiale. To store fastsydde glidelåssidelommer. Topplokk med to romslige glidelåslommer. Justerbar brystreim. Nøkkelkrok.

Feste for isøks/ vandrestav. Klargjort for drikkesystem. To store bærehåndtak. YKK-glidelåser. Rygglengde 43 – 62 cm, materialer 305D Cordura Rip Stop, 400D Cordura Velocity Dobby.

Anbefalt pakkvekt: fra 20 kg. 2x tilleggsreimer tilpasset PLUS-systemet.

Vekt: 3570 g,

Pris: kr 5499,-

Leverandør: Bergans of Norway ASPowered by Labrador CMS