Annonse

Test av Härkila Metso stolsekk

Test av Härkila Metso stolsekk

Lydløs, men hard

Härkila Metso er en god og funksjonell stolsekk. Vi hadde imidlertid foretrukket noe mer polstring, både i baken og på beltet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Härkila Metso er en sylinderformet (rektangulær) stolsekk, der stolen er innebygd, og uten ryggstøtte. En slik stol har den fordelen at du sitter opprett og klar til å bevege deg i alle retninger.

Du kan endre sittestilling til en viss grad, men altså ikke lene deg tilbake, slik du kan på en sekk med ryggstøtte. Setet består av et innebygd trelokk, omgitt av en slags skumpolstring.

I tillegg kommer vadmeltrekket på toppen. Vi synes sittekomforten kunne vært bedre. Det fungerer greit i postering i en time eller to.

Härkila Metso er en forseggjort stolsekk på de fleste måter. Lydløs, og med mange teknisk gode løsninger.

Vår langtest besto blant annet av 12 timer sammenhengende postering i et fotoskjul. For denne kroppen begynte det å bli merkbart ømt i baken etter to timer, til tross for ekstra sitteplate i skum.

Seinere på dagen kjentes sekken ganske hard. Her burde vi ha supplert med ei sittepute. (Opplevelsen av hardhet vil trolig variere med hvor mye naturlig «polstring» du har på baken fra før.)

Med sine 53 cm gir sekken ganske stor sittehøyde. Fordelen med dette er god plass i sekken, men med den ulempen at sittende skytstilling med anlegg (albuer mot lår) ikke kjennes optimalt.

Sekken er utstyrt med en rekke lommer og tekniske løsninger. En av fordelene med rammekonstruksjonen, og fraværet av bevegelige deler, er at stolen blir helt lydløs. Ingen knirking, verken ved oppsett eller postering – det er meget bra.

Sekkens hoftereim kunne vært bedre konstruert.

Bærekomforten oppleves som god. De flate skulderreimene – av en slags plastnetting – kjennes gode. Vi gir minus for hoftebeltet. På en så forseggjort sekk forventes mer enn ei helt enkel og smal reim. Den kan oppleves som litt gnagende. Særlig for folk med en aldri så liten «bilring», er ikke dette godt nok.

Aluminiumsramma har også to «føtter», som kjennes øverst på hoftekammen. For vår del har dette gått fint. Her bør du prøve sekken for å kjenne om den passer din kroppsfasong.

Sekken er utstyrt med eget våpenfutteral i vadmel, som kan plasseres i ryggen, på sida eller utenpå og bak. Vi synes plassering innerst mot ryggen satt best. Vi gir også et pluss for gummiert bunn og medfølgende regntrekk.

Det finnes mange stolsekker. Vi liker Metsos enkle stil og lydløse utforming. Man sitter imidlertid ganske høyt. Et godt alternativ er vanlig sekk og medbragt trefotstol. Da kommer man 10 – 15 cm lenger ned i sittestilling. Med et bedre hoftebelte ville Metso fått enda en prikk på terningen.Härkila Metso stolsekk

Stort hovedrom med tilgang fra fronten. Lite rom med tilgang under stolsetet. Egen lomme med plass til ekstra sitteplate. Totalt seks lommer. Avtakbart geværhylster (0,5 kg) som kan festes på ryggen eller på siden av stolen.

Størrelse: (HxBxD): 53 x 30 x 30 cm.

Materialer: Stoff i 50 % ull (vadmel) og 50 % polyester. Innvendig aluminiumsramme. Topplokk av tre som danner stolsetet. Flate skulderreimer. Medfølgende regntrekk. YKK-glidelåser.

Vekt uten våpenhylster: 2,75 kg.

Pris: kr 2799,-

Leverandør: Härkila

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS