Annonse

Naturvern­forbundet feilsitert av NTB om lisens­jakt på ulv

I en melding fra NTB kunne man lese at Naturverforbundet mente at 95 prosent av all ulv i Norge skulle skytes. Dette var en feilsitering.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

NTBs opprinnelige sitat fra Naturvernforbundet lød slik:
– Dette er en kvote som er mye større enn de faktisk antall ulv som finnes i disse områdene. Vedtaket fører til at 95 prosent av all ulv på Norges landareal kan skytes. Det er i strid med Stortingets rovdyrforlik, hevder fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Sitatet ble rettet hos NTB flere timer seinere. Da hadde allerede flere medier, blant annet Jakt & Fiske og Adresseavisa, brukt sitatet.

Dette er den korrigerte uttalelsen fra Naturvernforbundet:
– Dette er en kvote som er mye større enn de faktisk antall ulv som finnes i disse områdene. Vedtaket fører til at all ulv på 95 prosent av Norges landareal kan skytes. Det er i strid med Stortingets rovdyrforlik, hevder fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad er glad for at den opprinnelige uttalelsen var en feilsitering:
– At dette viser seg å være en feilsitering fra NTB sin side gleder oss, da det nyanserer det syn Naturvernforbundet fremmer i denne konkrete saken. Vi er nok allikevel ikke enige i virkelighetsbeskrivelsen til Naturvernforbundet. Vedtaket om at det kan felles inntil 26 ulv utenfor ulvesonen er godt innenfor Stortingets rovdyrforlik all den tid ulvebestanden innenfor sonen ivaretar bestandsmålet for ulv i Norge, med rikt monn.

Powered by Labrador CMS