Annonse

Rovviltnemndene vil felle fire ulverevirer i ulvesonen

Rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold mener det bør gis lisenskvote for felling av revirene Rømskog, Mangen, Hornmoen og Bograngen. – Fornuftig, sier leder for NJFF, Knut-Arne Gjems.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Til sammen anslås det at å ta ut 28 dyr vil være tilstrekkelig til å ta ut alle dyra i de fire flokkene.

– Det er i utgangspunktet vanskelig å telle dyr, men i snitt sier vi at det er åtte ulver i hvert revir. Og i og med at Rømskog-flokken er grenseoverskridende, regner vi med halve reviret der. Altså 28 til sammen, sier leder Stein Tromsmoen i rovviltnemnda i Hedmark til NTB.

Rømskog-flokken ble vedtatt skutt også i fjor og i forfjor, men begge gangene fjernet Klima- og miljødepartementet, som er klageinstans, flokken fra det endelige vedtaket.

Det kan de gjøre også i år. Tromsmoen viser imidlertid til at flokken for første gang også er vedtatt skutt i Sverige.

– Nå har vi en situasjon hvor både Norge og Sverige har vedtak om å ta ut et grenserevir. Tidligere har det bare vært vedtak om dette på norsk side, sier Tromsmoen til Rovdyr.org, som først meldte om saken.

– Slik sett er dette et historisk vedtak, sier Tromsmoen.

Rovdyr.org er nettstedet til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, som jobber for reduserte rovdyrbestander i Norge.

I landet ellers, utenom rovviltregionene 4 og 5, er det vedtatt lisensfellingskvote på til sammen 14 ulver, i tillegg til skadefellingskvoter på til sammen fire ulver i Nordland og Troms og Finnmark, skriver organisasjonen.

Fornuftig vedtak

– Dette er et fornuftig vedtak som kan bidra til å dra ned konfliktnivået rundt ulv, sier Knut Arne Gjems, leder i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

– At det nå er fattet vedtak om å ta ut en av grenserevirene gleder oss særlig. Det er i tråd med hva NJFF har jobbet for. Vi ser det som et viktig skritt i retning av en mer normalisert forvaltning. Det har vært vanskelig å få en aktiv forvaltning av grenseflokkene, da det krever kontakt med svenske myndigheter og en viss form for omforent syn på forvaltningen av disse revirene. Det er også i overensstemmelse med de signaler Stortinget har gitt, avslutter Gjems.

Powered by Labrador CMS