Annonse

Lisensfelling:

Ber om tidligere fellingsvedtak

– Staten må fatte vedtak om uttak tidligere på høsten for å unngå en vanskelig situasjon, både for landets lisensjegere og rovviltet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I skrivende stund er det uklart om rettsmøtet vedrørende fellingen av ulv i grenserevirene Juvberget, Kockohonka og Ulvåa kan gå som planlagt, etter at NOAH anket avklaringen vedrørende habiliteten til tingrettsdommer Helge Johannessen.

Johannessen kom inn som erstatter for Atle Torvud, etter at statens i sin begjæring om muntlige forhandlinger reiste tvil ved sistnevntes habilitet, grunnet et tidligere engasjement i Miljøpartiet De Grønne.

– Tidligere avklaringer

Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vil ikke kommentere debatten om dommernes habilitet, annet enn at det er viktig at man kan ha tillit til at en dommeren er habil.

Han mener det viktige i denne saken er å ha fokus på at staten fatter vedtak om uttak av rovvilt tidligere på høsten, nettopp for at det skal være tid til å få nødvendige rettslige avklaringer uten at dette kommer i konflikt med starten på lisensfellingen.

– NJFF kommer til å jobbe for tidligere og tydeligere avklaringer i disse sakene. All jakt og fangst krever gode forberedelser, det gjelder ikke minst lisensfelling av rovvilt. Jegere tar fri fra jobb, brøyeter veier med mer. Det er ikke bra for verken viltet eller den humane jaktutøvelsen at det skapes for mye stress og uro i siste liten, sier Gjems.

Powered by Labrador CMS