Test av KKC Hunter Short

God oppgradering for baneskyttere

Mange bytter ut originalskjeftet på rifla for å få andre bruksegenskaper. En kortere versjon av de populære KKC-skjeftene er nå i salg.

Publisert Sist oppdatert

Norskproduserte KKC-skjefter har lenge vært populære blant jaktfeltskyttere. Nå tilbyr KKC også en kortere versjon av sitt hybridskjefte for bane og jakt, som passer bedre for folk med moderate kroppsmål.

KKC Short er laget i laminert bjørk, og er tilpasset en rekke forskjellige riflemodeller. Overflaten er linoljebehandlet og grepsflatene har en groverodert, knudrete struktur som sitter godt i håndflaten.

Test: Boyds Spike Camp for Mauser 98

Fruas Browning X-bolt falt fint på plass i denne stokken, som endrer skyteopplevelsen med rifla ganske mye. Rifla beholdt den gode presisjonen uten tilpasninger, men KKC anbefaler profesjonell bedding av skjeftene for å få optimal presisjon.

Skjeftet har kvaliteter som passer for baneskyting. Det har blant annet trekk som svært bratt og anatomisk utformet pistolgrep, myk kinnkappe med mye justeringsmonn i høyden, samt en nærmest klebrig rekylkappe med avtakbare avstandsstykker for lengderegulering.

Test: GRS Hunter Light

Forskjeftet er forholdsvis smalt og er bare utstyrt med en enkelt nippel for reimfeste, uten et dedikert feste for to-fot. KKC Short vil være en god oppgradering av rifla om du skyter en del på bane, og er moderat nok i tilpasningene til også å kunne egne seg på jakt.

Powered by Labrador CMS