Annonse

Test av Vega Design Packraft – Rago 265 m/spruttrekk

Her testes den stabile og slitesterke Rago 256 på vannet, en solid og slitesterk packraft, her avbildet i et godt stykke natur.

Funksjonell og bunnsolid allround packraft!

Ser du etter en komplett packraft til både fiske og kortere eller lengre turer med og uten sekk? Da trenger du kanskje ikke lete lenger.

Publisert Sist oppdatert

Packrafting fortsetter å appellere til eventyrlystne jegere, fiske- og friluftsinteresserte, som lar seg forføre av disse små, lette og oppblåsbare båtene. Rago 265 er en klassisk medium/stor packraft med et avtakbart spruttrekk og stor lastekapasitet. 

Den har tilstrekkelig med festepunkter for bagasje og bæring med sekk. Et par ekstra festepunkter for å feste bakre del av sekken i front, ville dog gjort seg. 

Årene holdes på plass med borrelås under transport, en løsning som også fungerer godt til å sikre fiskestanga når du padler. Pluss for solide bærehåndtak foran og bak, samt på innsiden, som gjør det enkelt å ta farkosten under armen. 

Det avtakbare spruttrekket er funksjonelt, med borrelås- inngang som kan rulles opp sideveis eller helt fjernes, f.eks. ved behov for enkel reingjøring eller vedlikehold.

Her ser vi et nærbilde av raftens finne, en av mange ting som gir deg god stabilitet under padlingen.
Her ser vi et nærbilde av raftens finne, en av mange ting som gir deg god stabilitet under padlingen.

Lettpadlet

Den store akterenden gir god oppdrift og bidrar til god balanse og utnyttelse av vannlinjen fram mot baugen. Med en finne og litt vekt foran, opprettholder båten svært god retningsstabilitet. 

Den er stabil og enkel å padle, og egner seg godt for fiske og transport på både stille og strømmende vann. Sittekomforten er svært god, takket være den store oppblåsbare sitteputen og den behagelige ryggstøtten. 

Raften er også lett å bære med seg ved de strykene du ikke kan padle over! Her ser vi et bilde av at den bæres langs ved vannkanten.
Raften er også lett å bære med seg ved de strykene du ikke kan padle over!

Den former seg rundt ryggen og gir svært god støtte. Vi likte også det oppblåsbaree «vannskjoltd» i spruttrekket, som sørger for at vannet enkelt renner av.

Slitesterk og solid

Rago 265 har gjennomført høy kvalitet og slitestyrke i alle ledd. Sømmer/lim, borrelås og glidelåser er solide. Materialene som er brukt er UV-tolerante, slitesterke og svært motstandsdyktig for slitasje, rifter og støt. 

Ventilene er lavtbyggende og lette å fylle/tømme. Leverandøren har gjort gode kompromisser mellom vekt, slitestyrke/kvalitet og pris. Ragoen er rett og slett mye packraft for pengene! Modellen er beregnet for padlere opp til 100 kg/195 cm.

Vega Design Packraft – Rago 265 m/spruttrekk:

Packraft som leveres med seks D-ringer i nylon, borrelås åreholder, avtakbar finne, spruttrekk, pumpesekk, blåseslange, oppbevaringsbag, repsett og pakkreim.

Pongtong: 210D TPU og nylon

Gulv: 420D TPU og nylon

Spruttrekk: 70D TPU coated nylon. Leafield D7 på pongtong.

Sitteputer og ryggstøtte: 210D nylon med TPU-coating på innsiden

Vekt: 3,8 kg

Ytre – lengde / bredde: 265 cm / 92 cm

Indre – lengde / bredde: 145 cm / 34 cm

Tubediameter: 29 cm

Lastekapasitet: 170 kg

Leverandør: West System Norge AS, westsystem.no

Pris: kr 7 999,-

Kort oppsummert

Pluss

  • Høy komfort og stor lastekapasitet

  • Stabil og lettpadlet
  • Slitesterk og høy kvalitet

  • Mye packraft for pengene

Minus

  • Manglende festepunkter for sekk (pirk)

  • Vindutsatt (som alle packrafter)

  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS