Annonse

Test av Aimpoint Acro C1

Aimpoint ACRO C1 er et lite og robust rødpunktsikte. Fingermerket på glasset illustrerer fordelen ved et lukket reflekssikte, da rødprikken er helt uforstyrret av klisset på linsa.

Snerten allrounder fra Aimpoint

Aimpoint favner bredt med sitt nye Acro C1 rødpunktsikte. Det lykkes de godt med.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Aimpoint har vært ledende på rødpunktsikter i flere tiår. Deres nyeste Aimpoint Acro C1 er utviklet for å kunne brukes på alle typer våpen. Det er mindre enn sine forgjengere, og det minste lukkede rødpunktsiktet på markedet. Fordelen med et lukket reflekssikte er at prikken er tydelig, selv i sprutregn.

Siktet er anvendelig til mange formål, og jeg har brukt det på rådyrjakt montert på en Winchester SPX pumpehagle. Det var nesten intuitivt å plassere haglsvermen i dyret selv en dunkel novemberdag. Med dette siktet plasserer dessuten hagla slugs innenfor en knyttneve på 50 meter.

Aimpoint Acro har en noe større prikk enn produsentens vanlige riflesikter. Ulempen med dette er egentlig liten, som når små mål av og til forsvinner bak prikken. I praksis er den noe større prikken tydeligere, og virker raskere å plassere i forhold til bevegelige mål, som et villsvin i fri galopp.

Som nærsikte for ettersøk tar Acro bare et lite hjørne av plassen i lomma, og er svært hurtig å klipse på en Weaverbase. Mange andre forskjellige baser er også tilgjengelig for siktet. Det komprimerte siktet har et lite batteri og «bare» en batterikapasitet på 1,5 år, mot storebrødrenes 5 år.

Treffpunktjusteringen har tydelige knepp som gir 17 mm bevegelse på 100 meters hold. Justeringshjulene er helt integrert i veggene, dermed tar siktet mindre av synsfeltet. En ulempe er at det kreves en torque-trekker til justeringen.

Lysintensiteten justeres ved å presse på to gummipaneler på venstre side, her er 10 nivåer fra nattsyn til klart solskinn. Aimpoint Acro C1 er et allsidig og robust lite sikte med mange bruksområder, som fungerer fint både på hagler, kombinasjonsvåpen og rifler.

PRODUKTNAVN: Aimpoint Acro C1

PRODUKTFAKTA: Lukket rødpunktsikte. 3,5 MOA størrelse på prikken. Justerbart i 10 nivåer. 3V batteri type CR1225. Vekt 60 gram, Lengde 47 mm, bredde 30 mm og høyde 30 mm. Vanntett ned til 5 meter.

PRIS: kr 6370,-

LEVERANDØR: Schou Våpen AS

KARAKTER: 6

Powered by Labrador CMS