Annonse

«Sett og skutt»:

Husk å oppdatere appen din

Bruker du «Sett og skutt»-appen fra Miljødirektoratet? Da må du slette den gamle versjonen av appen på telefonen din og laste ned ny versjon fra settogskutt.no.

Bruker du «Sett og skutt»-løsningen til Miljødirektoratet? Da må du slette den gamle appen og laste ned ny på telefonen din i god tid før høstjakta.

Publisert Sist oppdatert

Sett og skutt hjort eller elg skal som kjent rapporteres til Hjorteviltregisteret. Det samme skal felte rådyr, villrein og villsvin*. 

Tidligere i år meldte Jakt & Fiske at både Miljødirektoratet og Statskog jobbet med forbedrede digitale løsninger for jegerne

Sistnevnte hadde akkurat lansert en ny versjon av sin egen app «Storvilt», mens Miljødirektoratet varslet at deres egen «Sett og skutt»-app også ville komme i ny versjon. 

Klar til bruk

– Fra og med i dag kan jegere laste ned vår nye app. Plattformen den gamle appen brukte var teknisk utdatert, derfor har vi laget en ny versjon. Den nye versjonen har bedre brukervennlighet og gjør det enklere å registrere sette og skutte hjortevilt i skogen eller jaktbua, og fungerer både med og uten nettdekning, sier rådgiver Siri Hånes Langen i viltseksjonen i Miljødirektoratet. 

For ordens skyld; der den tidligere versjonen av appen var en nativ applikasjon bygget i programmeringsspråket til henholdsvis iOS- og Android-enheter, er den nye versjonen en webapplikasjon. 

– Akkurat nå er ikke offline-funksjonaliteten helt på plass. Men vi oppdaterer løsningen fortløpende. Laster du ned webapplikasjonen på telefonen din, vil den fungere som en «vanlig app». Alle som gjør dette i løpet av sommeren, får offline-funksjonalitet i god tid før jakta starter, sier Hånes Langen.

Merk: For at registrering av sett og skutt skal fungere offline, må du ha lagt til aktuelle jaktområder på forhånd, fordi appen henter informasjon om jaktområder fra Hjorteviltregisteret.

– Deretter kan du dra ut på jakt i områder uten dekning, eller slå av mobildata og gjøre registreringer på riktig jaktfelt. Registreringene sendes til Hjorteviltregisteret når du har dekning igjen. 

Noen endringer

Før skutte dyr kan registreres, må du som jeger nå først registrere jaktdag med antall jegere, timer jaktet og observasjoner. Dette skiller seg fra hvordan rapporteringen har foregått hittil. 

Registreringen av skutte dyr følger altså jaktdagen i den nye appen, slik den også gjør på nettløsningen til Hjorteviltregisteret.no. 

Når jaktdagen med skutte dyr er registrert, vil det skutte dyret ligge i oversikten. Her må du også registrere fellingsinformasjon, som for eksempel slaktevekt og eventuell CWD-prøve.

OBS! Du finner ikke den nye appen fra Miljødirektoratet i App Store (for iPhone) eller Play Store (for smarttelefoner med Android). Du må slette disse gamle appene, og laste ned ny app via nettsiden settogskutt.no

Du logger deg inn med jegernummeret ditt og fødselsdatoen din. 

*Foreløpig er det ikke støtte for å rapportere villsvin i den oppdaterte appen. Har du felt et villsvin, må du gå direkte til Hjorteviltregisterets egne nettsider.


Slik gjør du det på en Android-enhet:

Beskrivelsen forutsetter at du bruker nettleseren Chrome på en Android-enhet.

Trinn 1: Trykk på ikon markert med rødt på bildet

Trinn 2: Velg installer for å legge til appen på hjemskjerm

Dersom du ikke har nedlastingsikonet som er vist i trinn 1, følger du disse stegene for å installere webapplikasjonen:

Trinn 1: Trykk på de tre prikkene indikert i rødt

Trinn 2: Velg legg til på startsiden

Trinn 3: Velg installer for å legge til appen å hjemskjermen din

Trinn 4: Bekreft at du vil installere Sett og skutt på telefonen din


Slik gjør du det på en iPhone eller iPad:

Trinn 1: Trykk på ikon markert med rødt på bildet

Trinn 2: Velg legg til på Hjem-skjerm

Trinn 3: Trykk på legg til for å installere appen på din telefon

Powered by Labrador CMS