Annonse

Naturtap:

Vil ha fortgang i lov mot nedbygging av myr

For to år siden ble regjeringen og SV enige om et lovforbud mot nedbygging av myr. Nå vil SV ha fortgang i arbeidet.

For to år siden ble regjeringspartiene og SV enige om et forbud mot nedbygging av myr. Nå er regjeringens støtteparti blitt utålmodige.

Publisert

Miljødirektoratets lovforslag ble lagt fram i desember i fjor, men er fortsatt ikke sendt ut på høring. Det har gjort SV utålmodige.

– Det er helt utrolig at klima- og miljøministeren fortsatt sitter og tvinner tommeltotter. Stortinget har bedt om dette for lenge siden, nå er det på høy tid at klimaministeren får ut fingeren, sier SVs stortingsrepresentant Lars Haltbrekken til NTB.

Myrene er viktige for en rekke viltarter. Ifølge miljøorganisasjonen Sabima, dyrkes det opp ca 5000 dekar myr årlig i Norge. Det bygges også veier, hytter og vindturbiner på myr- og våtmarksområder, samt at torv går til produksjon av hagejord.

Jobber med saken

Forbudet skal ivareta truede arter og vil gjelde all myr, som tilsvarer mellom 15 og 17 prosent av fastlandsarealet i Norge.

Statsråd Andreas Bjelland Eriksen (Ap) svarer at regjeringen jobber med forbudet, men er opptatt av at det skal gjøres på riktig måte.

– Dette skal vi få på plass, og vi skal gjøre det på en skikkelig måte, sier Eriksen til NTB.

 

Powered by Labrador CMS