Annonse

Statkraft stopper vindkraft­satsing

Statkraft vil droppe utbygging av vindkraft i Norge, etter å ha ferdigstilt vindparkene de har konsesjon til. Økt folkelig motstand er en av årsakene.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Torsdag skrev Statkraft følgende på Twitter: «Statkraft konsentrerer seg om å videreutvikle de aller beste vindkraftprosjektene i Norge og Sverige, men leter ikke aktivt etter nye prosjekter.»

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen gjør dermed helomvending etter å ha sagt at vindkraft i Norge er et satsingsområde framover, skriver Dagens Næringsliv (DN).

– Vi ferdigstiller Fosen, og ønsker å bygge de to vindparkene vi har konsesjon til i Kvinesdal og på Remmafjellet, men så kommer vi ikke til å lete mer i Norge, sier Tønnesen til avisa.

Han begrunner valget i blant annet fallende kraftpriser.

Statkraft har bygget mer vindkraft i Norge enn noen andre, skriver avisa, men Tønnesen presiserer at Statkraft vil satse på å bygge landbasert vind i andre land i Europa, Sør-Amerika og Asia.

Vindkraftforeningen Norwea er overrasket over Statkrafts holdning.

– En stor skuffelse. Statkraft har en gedigen kompetanse på vindkraft. Men det betyr ikke at det blir bygget mindre vindkraft i Norge, sier Norwea-sjef Øyvind Isachsen til DN.

Stakraftsjefen viser også til at den kraftige folkelige motstanden mot vindkraft var med i vurderingen.

– Det er mye engasjement og konflikter knyttet til vindkraft. Det er et naturinngrep, og vi må avveie hvor vi kan og ikke kan bygge, sier han til DN.

Statkraft har nå nedjustert sine forventninger til hvor mye vindkraft som vil bli bygd ut.

Powered by Labrador CMS