Annonse

Test av Freyr & Devik Featherlight 149

Minimalistisk lyddemper

Freyr & Devik Featherlight 149 er den optimale lyddemperen for den som ikke vil ha lyddemper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Featherlight 149 blant de letteste lyddemperne på markedet. Den er overraskende liten, et inntrykk som blir forsterket av den elegante dråpeformede fasongen på demperen. Formen er også funksjonell, det er ingen skarpe kanter som kvister og gress kan hekte seg fast i.

Etter noen runder på banen og et par uker på reinsjakt, konstaterer vi at demperen gjør akkurat det den skal. Den reduserer rekylen, stabiliserer pipa og demper smellet nok til å unngå pipetone og ubehag. Det beste er at den ikke trekker pipa bakover når den bæres i reim over skuldra.

Demperen framstår som en integrert del av pipa, og er i det hele tatt så lett og nett at den knapt merkes. Størrelsen tatt i betraktning, er den svært effektiv. Men dette er ikke stilleste gutten i klassen, og er derfor ikke førstevalg for baneskytteren.

Lyddemperen kan åpnes for puss ved at demperkroppen skrus av innfestingsdelen mot riflepipa. Det kan være en fordel etter en regntung jaktdag. De erosjonsbelastede delene i demperen er laget av Titan, som er både lett og motstandsdyktig.

Freyr & Devik Featherweight 149 er en lett og nett lyddemper med flott design, og den egner seg svært godt som jaktdemper på ei lett rifle.

PRODUKTNAVN: Freyr & Devik Featherweight 149

PRODUKTFAKTA: Liten og lett lyddemper. Vekt: 149 gram. Frontmontert. Bygger 109 mm på pipa. Diameter: 44,5 mm. Delbar for rens. Kjerne i Titan, hus og innmat i fremre del i aluminium. Produsentens tall for demping: 27–29 dB. Kun for standardkalibere inntil .22, 6,5 mm og .30.

PRIS: kr 2890,-

LEVERANDØR: Freyr & Devik www.freyr-devik.no

KARAKTER: 6

Powered by Labrador CMS