Annonse

Test av Gerber Downwind – Caper og Drop Point

Vi har testet de to knivene Caper og Drop Point i serien Gerber Downwind.
Gerber Downwind Caper og Drop Point er en jaktkniv som er ypperlig til flåing.

Vom og flå i vei

Gerber har laget to skarpe spesialister som holder lenge på eggen.

Publisert

Gerber har virkelig lagt seg i selen på produktutviklingsfronten, og har introdusert flere innovative og spennende nyheter de siste årene. Sist ut er to nye jaktkniver under navnet Downwind. 

Knivene Drop point og Caper er hovedsakelig rettet mot jegere. Begge knivene har ei stilig slire laget av et canvasstoff som minner om grov denim. 

Slirene er stive og solide, med trykknapp som holder knivene på plass. En stor hempe gjør at de passer både brede og smale belter.

Godt grep

Skjeftet er utført i G10-materiale, som både er vær- og vannbestandig og gir et godt grep. Knivene ligger godt i mine store hender. Som referanse bruker jeg str. L i hansker. 

Knivbladene er levert sylskarpe fra fabrikken, og holder svært godt på eggen. Jeg har brukt knivene til utvomming og flåing gjennom en hel høst, og her er knivene i sitt ess. 

Jeg har kun vedlikeholdt eggen med et enkelt diamantbryne, og begge knivene er fortsatt svært skarpe. Til reinsjakt og feltpartering er de ikke like godt egnet, til forskjell fra Gerber Exo (les testen i nummer 6-2021 eller på nett).

Flott til flåing

Caper gjør seg godt under småvilt- og rådyrjakt, mens Drop point er god til både elg og hjort. Den store kniven har et bredt blad som gjør den spesielt godt egnet til flåing, mens den minste har et kort og spisst blad som gjør den fin til utvomming og finere arbeid.

Skal jeg plukke på noe, må det være den buede utsparingen til pekefingeren på den minste kniven. Denne fungerer godt til å beskytte fingeren mot eggen, men henger seg lett opp i skinnet på dyret når du bruker hele bladlengden under arbeidet. 

Det er nok en vanesak, men litt irriterende likevel. Hovedinntrykket er likevel at Gerber har laget to svært skarpe og gode kniver som gir valuta for pengene. 25 års garanti skader heller ikke.

 

Gerber Downwind – Caper og Drop Point:

To jaktkniver til variert bruk. Leveres med slirer i vokset canvas. Skjefte i G10-materiale. 25 års garanti.

Vekt: 59 g (Caper) 130 g (Drop Point)

Lengde: 8,8 cm (Caper) / 10,8 cm (Drop Point).

Knivblad: Fine Edge Blad 7Cr17Mov.

Pris: kr 499,- (Caper) / kr 599,- (Drop Point)

Leverandør: Gerber Gear, Norma AS, norma.as

Kort oppsummert

Pluss

  • Skarp og holdbar egg
  • Godt grep
  • God slire
  • Fornuftig pris

Minus

  • Utsparing til pekefinger på Caper kan hekte i skinnet
  • Ikke optimal til feltpartering/villreinjakt
  • Karakter: 5,5

Powered by Labrador CMS