Test av Brynje Arctic Zip Polo Combat Shirt og Arctic Combat Longs
Velprøvd klassiker i ny drakt
Brynje vet å ta vare på røttene. Leverandørens nettingundertøy er fortsatt et meget solid valg.
Trelagsprinsipp og ullundertøy er like norsk som binders og brunost. Den første nettingtrøya så angivelig dagens lys år 1921 hos den gamle Larvik-bedriften Brynje. Nå, 103 år seinere viser leverandøren at de vet å ta godt vare på både kulturarven og kroppene til friluftsfolk.
Tekstiler i tospann
I denne longsen og overdelen kombinerer Brynje syntetisk polypropylen i nettingen med merinoull på utsiden. Førstnevnte gir slitestyrke, mens ulla sørger for å isolasjon. Ulla er også blandet med 20 % polyamid for å øke holdbarheten.
Vi har testet trøya med høy hals og glidelås, den finnes også med rund hals. Krage og partiet ved håndledd (med tommelhull) består av to lag ull, mens resten av trøya har netting. I tillegg er armene gjennomgående kledd med ull på utsiden.
Gode beinklær
Longsen har stort sett netting hele veien, bortsett fra et midtparti i skrittet og nederst på leggen over anklene. Disse partiene er laget av et dobbelt lag med merinoull. Videre er nettingen kledd med et ytterlag i ull fra hoftekam og ned til knærne.
Der er plasseringen stokket om, med ull innerst og netting ytterst. Komfortabelt når du sitter på knærne, men kan potensielt gjøre nettingen i knepartiet mer utsatt for slitasje. Noen nupper har det blitt etter ett års bruk, men det er helt innafor.
Ei heller er det antydning til slitasje i sømmer og lignende. Kudos! Noe av forklaringen ligger trolig i bruken av syntetisk stoff i nettingen. Dette er et godt innerlag for deg som holder moderat til høy aktivitet når gradestokken synker.
PS: Om du ikke liker syntetisk stoff, leverer Brynje nå også nettingundertøy i rein ull.