Test av Canelana Bjørn og Isbjørn

Bunnsolide og varme vintervotter

Med vottemodellene Bjørn og Isbjørn leverer Canelana både en god allrounder og en ekstremvariant for de røffeste turene vinterstid.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Vi har gjennom en sesong testet to varianter varme vintervotter fra Canelana. Vottene har fått bryne se på alt fra snøscooterturer i ekstremvær og kulde på Svalbard til ukesturer med hundespann og isfiske ned mot minus 40 grader. Vottene har et svært slitesterkt ytterstoff, som både er sterkt vannavvisende og puster godt. Tåler både en tur ned i pilkehullet, røff håndtering av hunder, vedsanking etc.

Bjørn er gode allround-votter som fungerer fint til variert friluftsliv, isfiske, fotografering og jakt. Tykt ullfôr i hele vottens lengde som gir god komfort og suveren isolasjon. Romslig passform gir god fingerbevegelse, med innebygd strikk under håndledd slik at votten sitter behagelig tight.

Fraværet av strammemuligheter i vottåpningen har til vårt bruk sjelden vært et problem da åpningen gjerne fylles av vinterjakka. Dog ville vi foretrukket muligheten til å kunne stramme/tette i krevende vær og situasjoner.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.