Annonse

Test av Canelana Bjørn og Isbjørn

Bunnsolide og varme vintervotter

Med vottemodellene Bjørn og Isbjørn leverer Canelana både en god allrounder og en ekstremvariant for de røffeste turene vinterstid.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Canelana Isbjørn og Bjørn votter

PRODUKTNAVN: Canelana Isbjørn og Bjørn votter

PRODUKTFAKTA: Vintervotter. Ytterstoff med softshell membran. Vannsøyle: 10 000. Fôret med tykk merinoull. Isbjørn har i tillegg skinnforsterking ved håndflate/tommel, metalltråd i endestykket/åpning, plastklips for sammenkobling og borrelås-strammebånd. Begge vottene fås i fire størrelser; XS, S, M og L i sort eller kongeblå farge.

PRIS: kr 690,- (Bjørn) og 1149,- (Isbjørn)

LEVERANDØR: Canelana AS, tlf. 907 54 658, www.canelana.no

KARAKTER: 5

Vi har gjennom en sesong testet to varianter varme vintervotter fra Canelana. Vottene har fått bryne se på alt fra snøscooterturer i ekstremvær og kulde på Svalbard til ukesturer med hundespann og isfiske ned mot minus 40 grader. Vottene har et svært slitesterkt ytterstoff, som både er sterkt vannavvisende og puster godt. Tåler både en tur ned i pilkehullet, røff håndtering av hunder, vedsanking etc.

Bjørn er gode allround-votter som fungerer fint til variert friluftsliv, isfiske, fotografering og jakt. Tykt ullfôr i hele vottens lengde som gir god komfort og suveren isolasjon. Romslig passform gir god fingerbevegelse, med innebygd strikk under håndledd slik at votten sitter behagelig tight.

Fraværet av strammemuligheter i vottåpningen har til vårt bruk sjelden vært et problem da åpningen gjerne fylles av vinterjakka. Dog ville vi foretrukket muligheten til å kunne stramme/tette i krevende vær og situasjoner.

Isbjørn er store votter for de kaldeste vinterutfordringene, særlig egnet til hunde- og snøscooterkjøring. Hele håndflata og tommelens innside er forsterket med skinn, hvilket gir optimal slitestyrke og lang levetid. Inni votten regelrett bader hånda og underarmen i tykk, lodden merinoull som gir både god komfort og særdeles gode isoleringsegenskaper. Votten og innerulla strekker seg hele veien opp til albuen.

Fôret er aller tykkest på oversiden og gir således ytterligere beskyttelse mot den mest kuldeutsatte delen av hånda. Et noe tynnere fôr på innersiden sikrer godt grep, vottens store størrelse tatt i betraktning. Samtidig er isolasjonsegenskapene svært gode.

Vottene er enkle å vrenge, hvilket er en stor fordel ved tørking. Dette er opplagt ikke vottene for finmotorisk håndarbeid, men store votter du trekker på deg når du virkelig trenger håndvarme. Vår erfaring i kulda er at man ved å benytte litt overdimensjonerte votter har mye å gå på når man tar dem av for å håndtere f.eks. iskaldt våpen, kamera, hundeskåler, slimete fisk, pilkestikke eller lignende.

Etter vårt syn et bedre alternativ enn å være halvkald konstant i mindre mer funksjonelle votter man slipper ta av seg. Vottene kan fint brukes alene eller som en varm fôret ytterkant med tynnere vante, hanske eller innervott inni. Isbjørn har en romslig åpning, avstivet med bøyelig metalltråd.

Løsningen gjør det enkelt å få votten over ytterjakka, samt forme og lukke vottåpningen rundt underarmen uten fikling med snor eller lignende. Solid og funksjonell borrelås-stramming midt på underarmen. Praktisk og solid utvendig nylonhempe for snorfeste for sikring av votter til kroppen. Praktiske plastklips for sammenkobling av vottene ved oppbevaring.

Mens mange andre votter på markedet med isoleringsegenskaper av dette kaliberet ofte inneholder dun og er mer skjøre, både med tanke på slitasje og fukt, framstår Canelana-vottene som trofaste slitere som vil holde deg varm under alle tenkelige forhold. I motsetning til dunvotter holder merinoulla deg varm selv om vottene skulle bli våte inni. Dette er bunnsolide og varme vintervotter med suveren slitestyrke og kvalitet.
Powered by Labrador CMS