Annonse

Test av Lars Monsen Femunden crewneck og longs

Test av Lars Monsen Femunden crewneck og longs.
Vi har testet undertøysettet Lars Monsen Femunden i en god stund. Kvaliteten er jevnt over god, kengurulomma blir en favoritt. Vær bare obs på at stretchpanelen i longsen ikke tåler alt for mye.

Med Femunden på kroppen

Arvtakeren til undertøyserien Anarjohka er inspirert av Norges tredje største innsjø. Kvaliteten er det ikke noe å si på, nesten.

Publisert Sist oppdatert

Har du tidligere vært nysgjerrig på samarbeidet mellom Aclima og Lars Monsen, men landet på at fargevalget til ullundertøyet i serien Anarjohka ikke er helt din smak?

Sistnevnte er som kjent som baken, nå finnes det et langt mer sobert alternativ med den nye serien Femunden. Som navnet tilsier, er det kartet til innsjøen som preger mye av uttrykket på longs og overdel.

Sitter godt

Personlig opplever jeg passformen på både longs og crewneck som tilnærmet perfekt. Noe av forklaringen ligger i ribbestrikken med en anelse elastan ispedd i ulla. Varmen er god, og plaggene har blant annet fått kjørt seg som innerste lag vinterstid og som pysj i soveposen.

Du kan fint bruke overdelen som mellomplagg eller ytterplagg også, takket være en smart kengurulomme. Jeg var undrende i starten, men lomma har endt opp med å bli hyppig brukt. Longs har jo som kjent ikke bukselommer.

Velutstyrt?

Særlig overdelen er ganske lik forgjengeren Anarjohka, med nevnte lomme, hemper ved armene for oppheng, samt brystlomme med to hemper og en liten metallring. Med serien Femunden, har også longsen fått hemper som kan brukes for å henge plagget opp til lufting eller tørk.

Selv om jeg ikke bruker brystlomma mye, kan jeg se verdien. Metallringen til å feste kompasset i, er jeg noe mer skeptisk til. Tanken er sikkert god, men blir det i overkant mye «dill»?

Kan ryke

Sjøl har jeg brukt Aclima i mange år, og forventer høy kvalitet av plaggene. Det var derfor litt skuffende at det elastiske stoffet på yttersidene av longsen fikk seg en rift under påkledning etter et par måneders bruk. Husk derfor å ikke holde i sidene på longsen når du drar den på.

Likevel; Aclima har ikke gjort seg bort med disse plaggene. Kvaliteten er jevnt over høy, passformen god og viktigst av alt; jeg har holdt meg varm i felt.

Lars Monsen Femunden crewneck og longs

Overdel og longs som inngår i den nye serien med ullundertøy i samarbeid mellom Lars Monsen og Aclima.

Farger: Sort/grå

Størrelser: XS til 3XL

Pris: kr 1199,- per del

Leverandør: Aclima, aclima.no

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS