Annonse

Test av Ulvang Extreme Merino Net

Ulvangs ekstremull leverer

Den norske klesprodusenten sikter høyt med sin Extreme merino net-kolleksjon.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ull er best, ingen protest. Enten du sitter på post, eller står i vaderne i en kald og stor elv – moderne ullplagg har i alle praktiske henseende danket ut den gamle (og forurensende) fleecen.

Ulvangs nyeste innen ull til ekspedisjonsbruk er bygd over en kjent lest; innerst et lag med ullnett og ytterst et lag med tynn vevd ull. Løsningen, som også leveres av flere av konkurrentene, gir en ypperlig kombinasjon av isolasjon og fuktighetstransportererende egenskaper.

Nettet som ligger nærmest kroppen, skaper luftlommer som holder deg varm. Samtidig øker de fuktighetstransporten ut fra kroppen, slik at du sjelden føler deg klam, selv etter fysisk aktivitet.

Ulvang har valgt å legge nettet bare på deler av plaggenes innside. Blant annet har genseren paneler på siden og under armene, uten netting. Dette fungerer helt fint og bidrar til at plaggene veier mindre og føles mindre begrensende for fysisk aktivitet.

Nettet har en litt annen konstruksjon enn vi er vant til fra konkurrentene. Trådene er tynnere og nettet føles mykere mot huden. Effekten av dette er god – blant annet får jeg ikke «ruter» på knærne når jeg sitter på knærne og fisker.

Plaggene imponerer også med hvilket temperaturspenn de håndterer. En fiskedag illustrerer dette på en glimrende måte: Dagen startet med overskyet vær og sju grader med noe vind. Eneste isolerende plagg på overkroppen var genseren fra Ulvang. Utover dagen steg temperaturen til 17 grader, mens vinden løyet. Jeg behøvde ikke skifte. Ullnettet fungerte akkurat som det gjør på papiret – det regulerte temperaturen.

Buksene er det lite negativt å si om. De har etter noen runder i vaskemaskinen ikke vist tegn til å miste isolasjonsegenskapene. Det samme gjelder genseren.

Glidelåsen i halsen på genseren kunne imidlertid vært mer solid. Et par av tennene viser tegn på slitasje, og det gjør glidelåsen vanskelig å lukke med én hånd, spesielt når det er kaldt. Vi vil anbefale en litt kraftigere glidelås i halsen i neste versjon – da er trolig toppkarakteren sikret.

Uansett, Ulvang Extreme merino net er et ypperlig valg som innerlag, både for postjegere og fiskere, som bruker pustende vadere. Plaggene gir minst like god fuktighetstransport gjennom skallbekledning og ikke minst, du føler deg tørr og varm, selv på de klammeste dagene. Klærne klør heller ikke. Sånn liker vi ulla vår.

Ulvang Extreme Merino Net

PRODUKTFAKTA: Extreme Merino Net bukser og hettegenser er lagd i tolags merinoull. De består av et lag nett i 100% merinoull innerst, og et lag 100% merinoull ytterst.

Vekt: Genser: 0,2 kg. Bukse: 0,4 kg.
PRIS: kr 2199,- (genser) og 1499,- (bukse)

LEVERANDØR: Ulvang/Brav AS, tlf. tel: 61 22 21 00, www.ulvang.no

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS