Annonse

Test av Hikmicro Alpex LRF 4K A50EL

Hikmikro Alpex LRF 4K er et digitalt kikkertsikte med en ruvende avstandsmåler på objektivet. Mellomrøret gir enkel montering, og justeringstårnene er noe helt annet enn det ser ut som. Her har vi bilde av kikkertsikte.
Hikmikro Alpex LRF 4K er et digitalt kikkertsikte med en ruvende avstandsmåler på objektivet. Mellomrøret gir enkel montering, og justeringstårnene er noe helt annet enn det ser ut som.

Digitalt sikte med avstandsmåler

Hikmikro gjør seg stadig bemerket med elektroniske siktemidler. Vi har testet et digitalt sikte med høy oppløsning og avansert ballistikkfunksjon.

Publisert Sist oppdatert

Hikmikro Alpex LRF 4K A50EL er et massivt digitalt kikkertsikte med fysisk utforming som et vanlig optisk sikte. Det har derfor fordelen av å kunne monteres med to 30 mm montasjeringer på vanlige baser. 

Det har tilsynelatende tre justeringstårn. Topptårnet betjener menyen i siktet, mens det venstre er lokk for et stort utskiftbart batteri. Det høyre tårnet er kun et rom for dette batteriet. 

Det øker batterikapasiteten betraktelig ut over det faste interne batteriet. Vi snakker i praksis opp mot til 11 timer kontinuerlig bruk.

Ruver

Avstandsmåleren stikker opp som en litt ruvende kube på toppen av objektivet. Ytterst på objektivet sitter en fokusring, og på siden en skyvehendel for en mekanisk blender på objektivet. 

Denne reduserer lysåpningen på dagtid og regulerer dybdeskarpheten i bildet. På toppen av okularet sitter et lavt betjeningspanel med av- og på-knapp, samt utløser for avstandsmåler og billedtagning. 

På siden av okularet finner du en USB-C port, for lading av batteri og tapping av lagret informasjon. Okularet har den vanlige gummibelgen for skjerming av strølys fra displayet.

Når siktet er ferdig innstilt, kontrollerer panelet på okularet de viktigste funksjonene. Det vertikale tårnet zoomer inn bildet. Her har vi et illustrasjonsbilde.
Når siktet er ferdig innstilt, kontrollerer panelet på okularet de viktigste funksjonene. Det vertikale tårnet zoomer inn bildet.

Enkel innskyting

Siktet har et IR/dagslys-kamera i fronten med høy 4K oppløsning, som sender bildet til displayet i øyedelen. Menyen for betjening av siktet manøvreres ved hjelp av det vertikale tårnet med trykk- og vrifunksjon. 

Menyene er forholdsvis lett tilgjengelige. En god funksjon ved innskyting, er at bildet kan fryses etter det første skuddet, samtidig som treffpunktet stilles ned til kulehullet i skiva. 

Menyen gir også tilgang til å velge en rekke trådkorsprofiler, spille av video og bilder, samt å taste inn ballistiske data for kulebanekalkulatoren. 

Siktet har en digital zoom fra 3,5 ganger og helt opp til 28 ganger forstørrelse ved å vri på tårnet uten å være i meny. Ved høyere forstørrelse blir bildet kornete.

Kompensator

Laseren i avstandsmåleren aktiveres ved å trykke på den dedikerte knappen. Kulebanekompensatoren viser da et justert treffpunkt i siktebildet. Det er en rask tilnærming til skyting på lengre hold, men er avhengig av riktig pro- grammering. 

Det er en fordel å bruke siktet på rifler med lyddemper og ikke for kraftig kaliber, grunnet kort øyeavstand. Jeg opplevde siktet som følsomt for skarpstilling. Opp- dateringshastigheten gjør at bildet henger med på bevegelser i målet. 

Opptaksfunksjonen for video er rekylaktivert. Hikmicro Alpex LRF 4K A50EL er et elektronisk kikkertsikte som fungerer godt både i dagslys og i svært lite lys. Med en påmontert IR-lampe, fungerer det også komplett nattsikte. 

Høy forstørrelse og rask kulebaneskompensator, gjør dette til et spennende alternativ for skyting på lange hold.

Hikmicro Alpex LRF 4K A50EL

Digitalt kikkertsikte med 4K 3840×2160 UHD-detektor. Batterikapasitet 11 timer, utskiftbart batteri type 18650. Vanntett (IP67).

Vekt: 1176 g

Objektivdiameter: 50 mm

Ytre mål (mm): 439.8 × 89.2 × 84.0 (30 mm mellomrør)

Øyeavstand: 55 mm

Pris: kr 13 990,-

Leverandør: Norma AS, norma.as

Kort oppsummert

Pluss

  • Både dag- og nattsikte i et

  • Lang batterilevetid
  • Enkel kulebanekompensator

Minus

  • Stort og tungt

  • Kort øyeavstand

  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS