Test av ATN X-Sight 4K Pro 3-14x

ATN X-Sight 4K er et digitalt nattsikte. Det ser ut som et kikkertsikte, men har kamera i fronten og bildeskjerm bak.
ATN X-Sight 4K er et digitalt nattsikte. Det ser ut som et kikkertsikte, men har kamera i fronten og bildeskjerm bak.

Digitalt nattsikte med god ytelse

Dagens regelverk rundt jakt med elektroniske siktemidler kan oppleves innfløkt og har medført mye debatt. Tiden vil vise om den pågående revisjonen av viltloven vil gjøre ting klarere. I mellomtiden har vi tatt en titt på det digitale nattsiktet ATN X-Sight 4K Pro 3-14.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Siktet har et digitalt kamera i fronten og en skjerm i bakkant. Det er derfor ingen optisk lysgjennomgang. Siktet festes til våpenet med vanlige 30 mm ringer. Skjermen i okularet spiller av det som kameraet i objektivet fanger opp. Siktet har en digital zoom som viser et bilde med mellom 3 og 14 gangers forstørrelse, som reguleres via et hjul på venstre side.

På toppen sitter et kontrollpanel som lar deg bla gjennom en rekke ulike menyer, med struktur som et digitalt kamera. Menyen vises i siktebildet. Menyen er ikke verre enn at det går greit om du er vant til å håndtere en smarttelefon. I aktiv modus vises info som kompassretning, kanting, elevasjon, forstørrelse, samt flere andre valgfrie dialogfelt.

Siktet lades via USB-port, og batteriene varer i 18 timer. Selv om kameraet har høy oppløsning, er bildeskjermen litt kornet og med tydelig digital fargesetting, men det har absolutt nok oppløsning til nøyaktig skyting. I nattmodus gir kameraet et godt bilde i svakt lys. I tillegg kan et infrarødt sidelys aktiveres når det blir for mørkt, men dette har begrenset rekkevidde. Det følger med gummibelg til å skru på okularet for å blokkere strølys.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.