Annonse

Test av ATN X-Sight 4K Pro 3-14x

ATN X-Sight 4K er et digitalt nattsikte. Det ser ut som et kikkertsikte, men har kamera i fronten og bildeskjerm bak.

Digitalt nattsikte med god ytelse

Dagens regelverk rundt jakt med elektroniske siktemidler kan oppleves innfløkt og har medført mye debatt. Tiden vil vise om den pågående revisjonen av viltloven vil gjøre ting klarere. I mellomtiden har vi tatt en titt på det digitale nattsiktet ATN X-Sight 4K Pro 3-14.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Siktet har et digitalt kamera i fronten og en skjerm i bakkant. Det er derfor ingen optisk lysgjennomgang. Siktet festes til våpenet med vanlige 30 mm ringer. Skjermen i okularet spiller av det som kameraet i objektivet fanger opp. Siktet har en digital zoom som viser et bilde med mellom 3 og 14 gangers forstørrelse, som reguleres via et hjul på venstre side.

På toppen sitter et kontrollpanel som lar deg bla gjennom en rekke ulike menyer, med struktur som et digitalt kamera. Menyen vises i siktebildet. Menyen er ikke verre enn at det går greit om du er vant til å håndtere en smarttelefon. I aktiv modus vises info som kompassretning, kanting, elevasjon, forstørrelse, samt flere andre valgfrie dialogfelt.

Siktet lades via USB-port, og batteriene varer i 18 timer. Selv om kameraet har høy oppløsning, er bildeskjermen litt kornet og med tydelig digital fargesetting, men det har absolutt nok oppløsning til nøyaktig skyting. I nattmodus gir kameraet et godt bilde i svakt lys. I tillegg kan et infrarødt sidelys aktiveres når det blir for mørkt, men dette har begrenset rekkevidde. Det følger med gummibelg til å skru på okularet for å blokkere strølys.

Under innskyting er det nok med ett skudd. Fra anlegg kan trådkorset flyttes med knappene fra siktepunkt til treffpunkt, og dermed er våpenet innskutt. Siktet har en ballistisk funksjon der ønsket kulebane kan lagres. Ved å taste inn målt avstand og vind, vil trådkorset kompensere automatisk for kulefall og avdrift. Inntastingen er litt tungvinn for en jaktsituasjon.

Siktet kan også kalkulere avstand på bakgrunn av et mål med kjent størrelse, men dette er enda mer omstendelig. Med et minnekort installert er det mulig å ta bilder og videoklipp ved hjelp av hurtigknapper, og dessuten rekylaktivert der skuddsekvensen lagres automatisk. Bildene kan også strømmes til Android og Apple enheter.

ATN X-Sight 4K Pro elektronisk sikte er et forholdvis rimelig alternativ som nattsikte for villsvinjegere. Foreløpig vil Miljødirektoratet mest sannsynlig definere det som ulovlig til bruk på jakt her hjemme. I Sverige er du imidlertid på den sikre siden.

Siktet kniper så vidt 5 på terningen, mest grunnet ytelse framfor utførelse.

PRODUKTNAVN: ATN X-Sight 4K Pro 3-14x

PRODUKTFAKTA: Digitalt siktekamera med oppløsning 4K, vekt 940 gram og lengde 35 cm. Batterikapasitet 18 timer, lading via USB-c. Opptak i 1080p, full HD. Skjermoppløsning: 1280x720 pixler. Øyeavstand 90 mm. Kommunikasjon via Wi-fi og Bluetooth. Værbestandig kapsling.

PRIS: kr 11900,-

LEVERANDØR: Jakt & Friluft AS

KARTAKTER: 5

Powered by Labrador CMS