Annonse

Test av Schmidt & Bender Polar T96

Jaktsikte for skumringsjakt

Den Tyske optikkprodusenten Schmidt & Bender har en forholdsvis ny serie kikkertsikter under navnet Polar T96.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

To egenskaper utmerker seg på dette siktet. Det store røret på 34 mm er i første rekke for å øke arbeidsområdet til treffpunktjusteringen, slik at det kan skrus høyt for de virkelig lange holdene. Verdien av dette er noe overdrevet i Norge med vårt syn på etiske skuddhold. Fordi justeringshøyden er så stor, er tårnene utstyrt med en indikator for midtstilling av trådkorset. Det grove mellomrøret gir færre montasjemuligheter enn vanlig.

Monnet for treffpunktjustering er så stort at produsenten har lagt in en indikator for midtstilling.

Den andre egenskapen er den høye lysgjennomgangen, og siktet gir også svært og klare bilder når mørket kommer sigende. Når det blir virkelig mørkt, skiller det seg lite fra sammenliknbare sikter. Siktets romslige utgangspupill gjør det lett å finne siktebildet ved anlegg. Synsfeltet er romslig og gir god oversikt.

Zoomringen er i aluminium med et stilfullt grepsfelt. Fokusskruen på okularet er uten gummi, men er laget så bred at sikkerheten er ivaretatt. Rødpunktet skrur seg av etter noen timer, men er uten noen viklings- eller bevegelsessensor. Retikkel i 2. fokusplan, det vil si ikke medforstørrende.

Schmidt & Bender Polar T96 2,5-10x50 er laget for skumringsjakt, og vil gi gode bilder på bukkeposten eller reveåtet.

PRODUKTNAVN: Schmidt & Bender Polar T96 2,5-10x50

PRODUKTFAKTA: Polar T96 står for 96 % lystransmisjon. Zoomområdet er 4 ganger med 2,5 – 10 gangers forstørrelse. Objektivdiameter er 50 mm, og mellomrøret måler 34 mm. Synsfeltet er fra 15 til 3,75 meter på 100 meter, og utgangspupill 12 – 5 mm. Høydejusteringen dekker 380 cm på 100 meter. Treffpunktforflytning 1cm/100 meter per klikk, og skalaen kan nullstilles. Øyeavstand er 90 mm, Lengde 336 mm og vekt 650 gram.

PRIS: kr 18450,-

IMPORTØR: Interjakt Norway AS. Service: Mission Critical Designs AS

Powered by Labrador CMS