Test av Schmidt & Bender Polar T96

Jaktsikte for skumringsjakt

Den Tyske optikkprodusenten Schmidt & Bender har en forholdsvis ny serie kikkertsikter under navnet Polar T96.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

To egenskaper utmerker seg på dette siktet. Det store røret på 34 mm er i første rekke for å øke arbeidsområdet til treffpunktjusteringen, slik at det kan skrus høyt for de virkelig lange holdene. Verdien av dette er noe overdrevet i Norge med vårt syn på etiske skuddhold. Fordi justeringshøyden er så stor, er tårnene utstyrt med en indikator for midtstilling av trådkorset. Det grove mellomrøret gir færre montasjemuligheter enn vanlig.

Den andre egenskapen er den høye lysgjennomgangen, og siktet gir også svært og klare bilder når mørket kommer sigende. Når det blir virkelig mørkt, skiller det seg lite fra sammenliknbare sikter. Siktets romslige utgangspupill gjør det lett å finne siktebildet ved anlegg. Synsfeltet er romslig og gir god oversikt.

Zoomringen er i aluminium med et stilfullt grepsfelt. Fokusskruen på okularet er uten gummi, men er laget så bred at sikkerheten er ivaretatt. Rødpunktet skrur seg av etter noen timer, men er uten noen viklings- eller bevegelsessensor. Retikkel i 2. fokusplan, det vil si ikke medforstørrende.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.