Annonse

Test av Minox Allrounder 2-10x50

Minox Allrounder 2-10x50 er et upretensiøst jaktsikte for jevn ytelse under ulike forhold.

God allrounder fra Minox

Tyske Minox er ute med en ny serie jaktsikter i mellomklassen. Vi har sett nærmere på Allrounder 2-10x50.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Produsenten har lagt seg på en gylden middelvei når det gjelder utrustning og ytelse, og siktet virker funksjonelt og enkelt. Optikken framstår som klar. Siktet har lite forvrengning i kantene, og heller ikke noe strølys ved bruk motsols. Kort øyeboks gjør det mulig å utnytte en god øyeavstand ved montering av siktet. Okularet har dessuten ekstra stor diameter og gir inntrykk av et stort siktebilde også på laveste forstørrelse. En romslig utgangspupill gjør bildet raskt å komme inn i ved anlegg. Jeg fikk inntrykk av en tanke forskjellig skarpfokus på laveste og høyeste forstørrelse, i hvert fall for mine øyne, ved justering av okularet.

Reinspikka jaktsikte

Silhuetten av røret tar liten plass sett fra kolben. Høyde- og sidejusteringsskruene er ganske diskret utformet og sitter under godt profilerte aluminiumslokk. Hjulet under har en enkel, flat topp og unummererte markeringsmerker for klikk. Hvert av dem flytter treffpunktet 1 cm på 100 meter. Siktet har en godt definert fiberoptisk rød prikk i trådkorset. Lysjusteringen sitter i venstre tårn og er trinnløs uten at lyset skrus helt av. Den saken tar derimot en vinkelbryter og en timer seg av, slik at batterilevetiden blir optimal.

Minox Allrounder 2-10x50 er et reinspikka jaktsikte som er enkelt i bruk, og gir gode siktebilder i de aller fleste jaktsituasjoner.

Minox Allrounder 2-10x50

PRODUKTFAKTA: Minox Allrounder 2-10x50 kikkertsikte.
Lengde: 335 mm. Vekt: 650 gram.
Rørdiameter 30 mm.
Okulardiameter: 46 mm.
Øyeavstand: 100 mm.
Treffpunktjustering: 1 cm pr. klikk på 100 meter.
Lysgjennomgang 94 %.
Batteri 2 x CR2032, vinkelbryter og timer.

LEVERANDØR: Blaser Group Norway AS

PRIS: kr 14995,-

Karakter: 4 av 6

Powered by Labrador CMS