Annonse

Test av Vintage Gun Scopes Weaver V7-W

Blås nytt liv i gamle sikter

Hva med et nyoverhalt, tidsriktig sikte til din gamle klassiske rifle?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Problemet med gamle kikkertsikter, er nettopp alderen. De har levd et liv før og gjennomgått uante påkjenninger. Likevel er mange klassiske sikter av en enkel og grunnsolid konstruksjon, som ikke minst passer godt på en klassisk rifle. En optiker i Montana i USA har spesialisert seg på å pusse opp klassiske kikkertsikter for salg. Siktene er da tatt fra hverandre og renset, pakningene er byttet og ny nitrogengass er fylt i der dette var i bruk. Vintage Gun Scopes baserer seg på en del anerkjente klassiske amerikanske merker som blant annet Weaver, Leupold og Lyman.

Arvesølv

Selv falt jeg for et gammelt Weaver V7-W i «very good» kvalitet som var bygget rundt 1975. Røret er i blånert stål, og okularet er avsmalnet for vidvinkelvirkning. Siktet er nå montert i originale weavermontasjer på en gammel Ruger enkeltskuddsrifle fra 1973. Ekvipasjen er som tatt rett ut av datidens kataloger. Både øyeavstand og den slanke profilen passet perfekt for denne rifla. Jeg betalte via Paypal og fikk siktet tilsendt med US mail. At det ble liggende en måned på Gardermoen, skyldtes korona og ikke forsendelsesmåten. VintageGunScopes.com forvandler gammelt skrapjern til arvesølv, og både rifla og siktet stortrives sammen. Siktene er for de spesielt interesserte, men en god klassisk rifle fortjener tidsriktig utstyr for å tilfredsstille en våpennerd.

Vintage Gun Scopes Weaver V7-W

PRODUKTFAKTA: Klassisk kikkertsikte med variabel forstørrelse fra 2,5 til 7 ganger og 32mm lysåpning. Blånert stålrør og trinnløs treffpunktjustering. Rørdiameter: 1 tomme. Øyeavstand: 90 mm. Vekt: 448 gram.

LEVERANDØR: Vintagegunscopes.com

PRIS: kr 2370,- (275 USD) pluss kr 215,- (25 USD) i frakt

KARAKTER: Uvurderlig

Powered by Labrador CMS