Annonse

Test av campingstol Vidda Camper

Test av Vidda Camper campingstol
Når omgivelsene ikke tilbyr naturlige rygglener, kommer Vidda til sin rett – også ved kysten.

Kos for korsryggen

Turstolen Vidda Camper er lett å ha med seg, men innbyr ikke til den helt store komforten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Joda, jeg er en av dem som tidligere har kjøpt meg liggeunderlag som kan bli lenestol, så jeg er ikke fremmed for å ta med meg et eget rygglene til skogs, selv om jeg som oftest er fornøyd med en stubbe.

Men er denne bærbare turstolen virkelig noe jeg trenger?

Variabel komfort

Med Vidda Camper sitter du på bakken, og ikke over, noe som gjør matlaging utenfor teltet til en relativt tilbakelent og komfortabel affære.

Før du blir kjent med turstolen, kan den for gutta oppleves som en effektiv kur mot «man spreading», siden beina blir klemt inntil hverandre på grunn av stolens design. Etter litt tilvenning, oppleves stolen mer komfortabel.

Breddetest: De beste stolene for posteringsjegere

Men flere av forsøkskaninene har kommentert at de savner litt mer padding i setet. Dette må man ordne til selv med et sitteunderlag.

Er du av typen som lett får vondt i korsryggen av å sitte lenge rett på bakken, så er Viddas stol definitivt noe å vurdere. Den justerbare ryggen gjør det behagelig både å sitte framoverlent for matlaging, og bakoverlent for lesing, bålkos og mye annet.

Slitestyrken

Allerede etter relativt kort tids bruk var stolen blitt ganske slitt der ryggen møter setet. Selv om disse stedene er forsterket, gir det grunn til å stille spørsmål ved levetiden.

Test: Fjällräven Singi Stubben

Inntil nylig kostet stolen kr 699, men nå har produsenten satt prisen opp til kr 899. Selv om det finnes dyrere turstoler, så finnes det også rimeligere.

Produsenten har en panteordning der du får gavekort på kr 300 ved å levere inn din gamle stol. Dette er ment som en bærekrafts- satsing, men jeg hadde foretrukket å ha en stol jeg ikke trenger å bytte ut med det første.

Lovers gonna love

At stolen kan rulles og brettes, og dermed få plass i eller utenpå sekken, er et stort pluss. Derfor har den også blitt med ofte på tur, særlig på våren og forsommeren.

Test: Härkila Metso stolsekk

Men de gangene stolen likevel ikke har fått plass i sekken eller har blitt glemt, så har jeg heller ikke savnet den.

Vidda Camper

Lett, sammenleggbar turstol.

Vekt: 700 g
Mål komprimert: 12 x 42 cm

Pris: kr 899,-
Leverandør: Vidda of Norway, viddaofnorway.no

Karakter: 3.5

Powered by Labrador CMS