Annonse

Test av Blaser Carbon Shooting Stick 2.0

Lettbeint skytestokk

En firebeint skytestokk tilbyr overraskende stabil stående skyting. Blasers variant har også et dreibart håndtak, som øker fleksibiliteten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Beina er laget av karbonrør som både er lette og solide. De er teleskopiske med ett ledd som låses ved å skru på muffa. Fordelen ved bare ett ledd er at stokken blir raskere å sette opp.

Ulempen er at den fortsatt er lang når den er sammenslått. Beina er hengslet nede og oppe, slik at de danner to V-formede støttebein. Nede sitter to jordspyd i plast, men beina møtes oppe i hver sin gummierte støttegaffel.

Den fremre sitter på et dreibart håndtak som er eksentrisk; når dette dreies flytter gaffelen seg sidelengs noen cm i begge retninger. Dette er nok utslag til å hente inn beitende dyr i siktet på litt hold. Gaffelen kan også fjernes ved å skyve tilbake en sikringsknast, og avslører et hull, som blasers magnetiske feste for tofot passer ned i.

En regulerbar stropp holder de to gaflene fra hverandre i ønsket avstand. Denne er såpass lett å ta av at det er fare for å miste den i terrenget.

Enkel i bruk

Når skytestokken ikke er i bruk, kan gaffeldelene festes i hverandre, mens et gummibånd holder jordspydene sammen nede. Midt på alle rørene sittet et grep av skumgummi. Rørene har lengdemarkeringer som gjør det lettere å huske innstillingen fra forrige gang.

Jeg har brukt skytestokken på skytebanen, og synes den var rask å sette opp og justere. Med pistolgrepet på dreiegaffelen var det lekende lett på justerte seg sideveis inn på målet. Utslaget er nesten 20 meter på 100 meters hold, så her trenger en ikke «gå» med beina for å være på målet.

Bruk av skytestokk krever gjerne litt øvelse, men denne versjonen synes jeg var relativt intuitiv. Den er heller ikke dyrere enn tilsvarende karboniserte utgaver på markedet.

Blaser Carbon Shooting Stick 2.0

Skytestokk med karbonrør og plastdetaljer. Dreibar fremre gaffel. Justerbar fra 1,24 m til 1,98 m.

Vekt: 985 gram. Leveres i nylonbag.
Pris: kr 3990,-
Leverandør: Blaser Norway AS
Karakter: 5

Powered by Labrador CMS