Annonse

Test av Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Test av Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Superlett pakkrammesekk

Seek Outside Unaweep 6300 er en svært lett pakkrammesekk som balanserer fint i det krevende skjæringsfeltet mellom vekt, komfort og holdbarhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I nettbutikken til Seek Outside velger man en grunnmodell, som deretter settes sammen etter egne preferanser hva gjelder lommer, glidelåser, farger og eventuelt annet ekstrautstyr. Du bør sette av litt tid til dette, for det er ganske mange valg man må ta stilling til.

Vår modell av robust Cordura har en romslig flaskelomme på hver side, rulletopp øverst og glidelåsåpning langs hele sekkens lengde. Volumet er på 103 liter (eksl. lommer) og vekten stopper på hyggelige 1,8 kg.

Komfort og kvalitet

Jeg hadde en viss frykt for at en såpass lett storsekk ville forkrøple ryggen og gradvis gå i stykker når den ble fullastet. Det skjedde ikke. Bærekomforten er upåklagelig, og den tåler fint tung last, mye takket være den anatomiske utformingen og tilstrekkelig polstring der det trengs. Hoftebeltet er smart designet med to reimer, slik at det bedre kan tilpasses ulike kroppsfasonger.

Kvaliteten på materialene virker også svært god, så langt det er mulig å bedømme etter en sesongs bruk.

Test: Bergans Alpinist - ny versjon

Nytt stoff fra 2022

Cordura-stoffet er vanntett, mens den langsgående glidelåsen er så vanntett som en glidelås kan bli. Den kan dog velges bort om man verdsetter vanntetthet framfor enkel tilgang.

I løpet av 2022 har Seek Outside byttet ut standardmaterialet i alle sine sekker, fra X-Pac til Ultra 400, som også skal være helt vanntett, samt lettere og sterkere enn materialet testmodellen er laget av.

Test: Stone Glacier Sky 5900

Investering

Dette er ikke en spesialisert sekk for jakt- og kjøttbæring, slik som for eksempel Stone Glacier Sky 5900, men det finnes en versjon hvor hele sekkerommet kan flyttes, slik at kjøtt og pakkposer kan stables mellom sekken og ramma. Dette systemet heter «breakaway» og medfører naturligvis noe høyere vekt og pris.

Test: Exped Thunder 70 l

Prisen avhenger av hvordan man setter sammen sekken. Den har foreløpig ingen norske forhandlere, så medregnet omkostninger vil det uansett svi litt på pungen. I sin mest nøkterne form koster den 4000 kr, i tillegg kommer frakt moms og toll. Totalprisen blir da rundt 5.500 kr. Velger du den dyreste retningen ved hvert veivalg, blir totalprisen (før eventuelt ekstrautstyr) ca. 8.500 kr.

Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Individuelt tilpasset pakkrammesekk med lastevolum på 103 liter (eks. lommer). Sekken kommer i en standard størrelse, men lengden på rammen kan enkelt justeres med tilpassede forlengere (ekstrautstyr). Leveres med livstidsgaranti mot fabrikasjonsfeil.

Materiale: Vanntett 420 denier nylon.
Vekt: 1,8 kg (uten tilleggsutstyr).

Pris: Fra 4000 kr + frakt, moms og toll.
Leverandør: Seek Outside, seekoutside.com

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS