Annonse

Test av Savotta Jääkäri XL pakkrammesekk

Savotta Jääkäri XL er en solid pakkrammesekk. Sekken er solid, men har også en real egenvekt.

Solid finne

Med denne pakkrammesekken trenger du litt finsk «sisu» når reinen skal ned fra fjellet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Savotta leverer bunnsolide sekker til variert friluftsliv. Jääkäri XL er deres største variant, laget som en ekte pakkrammesekk, med ytre aluminiumsramme.

Sekken har rulletopp, som gir det fleksible volumet fra 80-100L. Vi bestilte sekken med store sidelommer og en lomme til å feste på topplokket, da dette ikke er standard. Festesystemet bruker MOLLE-webbing, og fungerer fint når man finner ut av det.

Sekken er laget i solid og vanntett Cordura. Dessverre er ikke sømmene vanntette, slik at alt innvendig blir vått hvis man ikke bruker regntrekk i grisevær.

Solid egenvekt

Sekken passet min 180 cm lange kropp svært godt. Innstillingsmulighetene er ikke mange, men gode nok for normalt bygde personer. Er du veldig slank, kan det imidlertid være en utfordring å få strammet hoftebeltet nok. Riktig innstilt er bærekomforten meget god, og sekken oppleves ikke så tung som egenvekta skulle skulle tilsi.

Test: Savotta Jääkäri L ryggsekk

Like fullt; med sine 3,68 kg, er Savotta Jääkäri definitivt ingen lettvekter, og med tilleggslommer og regntrekk bikker sekken fort 4 kg.

Hovedrommet har delevegg mellom øvre og nedre del, egen åpning for nedre del, samt egen lomme for drikkesystem og beskyttet åpning for slange. Lokket har en indre lomme med glidelås.

Bør ha ekstrautstyr

Sekken har nok volum til et relativt stort slakt av reinsdyr. De som er bygd til å bære riktig tungt, kan stappe så mye de orker i sekken uten at finnen «kneler».

Lommen i topplokket er ikke veldig romslig, derfor er det nærmest påkrevd å kjøpe ytre lommer om du skal bruke hele sekkens hovedrom til kjøttbør. Du bør også kjøpe regntrekk.

Test: Stone Glacier Sky 5900 - lett sekk med toppkarakter

Med alt tilleggsutstyret, begynner prisen å bli noe høy. Men tåler du å bære tungt og er i markedet for en ekstremt solid sekk med god bærekomfort, så leveres det fra Finland.

Savotta Jääkäri XL
pakkrammesekk:

Ekte pakkrammesekk på 100 l. 5 års garanti. Leveres uten ytre lommer, kan bestilles som ekstra utstyr.

Materiale: Vanntett 1000D Cordura. Ramme i aluminium.
Vekt: 3,68 kg.
Farge: Grønn

Pris: kr 5795,-
Leverandør: sisuvillmark.no

Karakter: 4

Pakkrammesekken bruker molle-webbing for å feste ekstrautstyr.
Powered by Labrador CMS