Annonse

Test av Havalon Piranta Torch

Test av Piranta Torch jaktkniv

Sylskarp feilskjæring

En kniv som baserer seg på å bytte ut og kaste knivblader straks de blir uskarpe, er rett og slett ... sløvt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Tenk å kunne bytte til et nytt og skarpt knivblad under flåing straks du merker at eggen begynner å bli sløv! Ideen er jo slett ikke dum.

Synd da at Havalon Piranta Torch fort oppleves som mer styrete enn praktisk i bruk.

Mye søppel

Foldekniven kommer med noen ekstra knivblader og et nylonhylster der du oppbevarer alt sammen. Sag, bukåpner, fileteringskniv og buet kjøttkniv er ekstrautstyr du kan kjøpe til.

Disse bladene får dog ikke plass i hylsteret, og må lagres i egne plastetuier. Av egen erfaring kan jeg meddele at disse fort blir borte i gress og/eller dårlig lys.

Sylskarpt ork

Ideen bak kniven er som sagt at du bytter blader straks eggen blir sløv. Og bladene til lille Piranta Torch er virkelig skarpe, og skjærer lett og presist i starten.

Ved flåing av bever og rev kommer kniven til sin rett, men på hjortevilt opplever jeg at kniven er for kort. Og selv om jeg styrer unna beinkontakt så godt det lar seg

gjøre, kreves det likevel for mange bytter av knivblader til at jobben føles effektiv. Ærlig talt savnet jeg den gode, gamle jaktkniven min!

Bladene som følger med kniven kan puttes i små aluminiumsforpakninger etter bruk. Kjøper du ekstra blader, legges disse i hvert sitt plastetui etter bruk. Derfor føles konseptet lite miljøvennlig i lengden.

I skrivende stund koster en pakke med 50 nye blader i 60A stainless steel 499,-. Det er bare en hundrings mindre enn selve kniven.

Sløvt konsept

Kort oppsummert har Havalon laget en sylskarp kniv med mange muligheter. Piranta Torch kommer imidlertid til kort på storvilt. Knivbladene blir veldig fort sløve, særlig etter kontakt med bein, og tåler generelt lite.

Kanskje det er et kompromiss man må godta for så skarpe knivblader, men når det går flere knivblad per vilt, er søppelproduksjonen rett og slett i største laget.

Havalon Piranta Torch

Foldekniv med utskiftbart knivblad.

Vekt: 159 g

Pris: kr 599,-

Leverandør: Jaktfall AS, jaktfall.no

Karakter: 3

Powered by Labrador CMS