Annonse

Test av Tactacam 5.0 med adapter til kikkertsikte

Ikke akkurat den beste løsningen

Tactacam er et kamera du kan montere på kikkertsiktet ved hjelp av en adapter. Men du bør ikke ha for høye forventninger til filmen etterpå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Stadig flere ønsker å få dokumentert jakta, både for opplevelsens skyld og for å kunne analysere skuddsituasjonen i ettertid.

Tactacam har tidligere fått gode skussmål i jaktpressen, og er et actionkamera du kan feste på hagla, rifla, hodet eller rett på kikkertsiktet. I denne testen har jeg kun konsentrert meg om sistnevnte bruksområde.

Kjøper du kameraet og FTS-adapter, får du med ulike fôringer for at adapteren skal passe kikkertsiktet ditt. Uheldigvis vil du tidlig se at løsningen kan være litt i veien grunnet størrelse, spesielt om du skal justere zoomingen på kikkertsiktet.

Mye oppsett

Før du drar ut på jakt, må du koble kameraet til mobilen og justere fokus på okularet slik at kikkertsiktet er tilpasset kameraet.

Test: Blaser B2 2-12x50 ic

Det oppleves unektelig tungvint å ta av adapter, justere fokus og så sette på adapteren for å få trådkors og målet klart. Øvelsen må gjentas til du har riktig fokus. Jeg ville ha foretrukket at kameraet tilpasser seg fokuset til kikkertsiktet, og ikke omvendt.

I tillegg må du til en viss grad forhåndsbestemme hvilken avstand du skal skyte viltet på. Er kikkertsiktet og kameraet forhåndsjustert til å filme klart på 100 meter, bør ikke bukken dukke opp på 20 meter. Dette fordi kikkertsiktet er tilpasset kameraet, og ikke ditt øye.

Skuffende uskarp

På-knappen til kameraet kommer enkelte ganger borti kvister og annet når du går i skogen, så du må være forberedt på noen unødvendige opptak. Kameraet kan filme med en oppløsning på 4k-30fps, 1080-120fps og 720-240fps.

Test: Blaser RD20

Likevel virker det som om skarpheten taper seg gjennom adapteren og kikkertsiktet. Den endelige videoen oppleves nemlig som langt mer uskarp enn det man er vant med fra andre 4k-kameraer.

Dette er et kamera med flere bruksområder, men som rent kikkertsiktekamera, skuffer det.

Tactacam 5.0 våpen­ kamera med FTS­adapter til kikkertsikte

Actionkamera med FTS adapter som filmer gjennom kikkertsiktet. Oppløsning på 4k-30fps, 1080-120fps og 720-240fps.

Batteritid: 2,5 timer
Størrelser: Urskiver på 40mm og 45 mm
Vekt: 301 gram

Leverandør: Markhusan Jakt AS

Pris: kr 7780,-

Powered by Labrador CMS