Annonse

Test av Nikon Monarch M7 10x30 kikkert

Nikon Monarch M7 10x30
Test av kikkerten Nikon Monarch M7 10x30.

Helt konge

Monarch M7 viderefører kikkertserien fra Nikon sitt gode rykte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Nikon Monarch er et kjent navn blant både jegere og fugletittere. Gjennom tiden har kikkertserien gjort det svært bra i en rekke tester i det midtre prissjiktet, og nye M7 er intet unntak.

Nikons nyeste monark er en svært lett og kompakt kikkert for den som ikke ønsker å bære på for mye. Med et format på 125x119 mm og en vekt rett under halvkiloen, er kikkerten nesten nede i «lommeformat». Og det uten at det går på bekostning av kvalitetsfølelsen!

Lett og god

Takket være et ED-glass som har flere lag med linsebelegg, byr M7 på er klart og godt synsfelt helt ut til kantene, samt riktig fargegjengivelse. Kikkerten har et stort synsfelt på hele 117m (på 100 m).

Gummiarmeringen gjør kikkerten god å holde i. Okularene stilles enkelt til riktig avstand for øynene. Fokushjulet er stort, og lett å justere. Den medfølgende nakkestroppen er laget av behagelig neopren, og i riktig bredde og tykkelse.

Linsedekslene gjør jobben med beskyttelse når kikkerten ikke er i bruk. Kikkerten er selvfølgelig vann- og duggtett.

Sliter i motlys

Jeg har testet kikkerten både til turbruk og jakt, og den har også fått bryne seg på dårlig lys. Dette taklet den overraskende bra med tanke på det hendige formatet.

Det eneste M7en sliter med, er mye motlys (lav sol). Her taper den i konkurranse mot kikkerter av høyere kvalitet. 

Nikon Monarch M7 10x30 gir ellers en naturlig og klar gjengivelse av natur og dyreliv. Den er god å bruke over tid uten at øynene blir slitne, og er ekstremt lett å bære.

Sammenlagt er dette en kikkert som er godt egnet til fugletitting, og kan anbefales til jegere som vil bære minst mulig og ikke trenger kvelds- og morgentimene med lav sol. Villreinjegere, kjenn deres besøkelsestid.

Nikon Monarch M7 10x30

Lett og kompakt håndkikkert med gummiarmering. Leveres med veske, nakkestropp i neopren og objektiv- og okulardeksler.

Lengde: 125 mm

Bredde: 119 mm

Vekt: 470 g

Forstørrelse: 10x

Objektivdiameter: 30 mm

Synsfelt på 100 m: 117 m

Nærgrense: 2 m

Garanti: 10 år

Pris: kr 4990,-

Leverandør: Nikon Norge, nikon.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS