Annonse

Test av Bushnell Engage 10x42 kikkert

Test av Bushnell Engage 10x42 kikkert

Stor kikkert for skumringstimen

Den amerikanske optikkleverandøren Bushnell har foretatt en ansiktsløftning av sine kikkerter, og er ute med en ny serie under betegnelsen Engage. Bushnell Engage 10x42 gir behagelig bilde i dårlig lys.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Bushnell Engage 10x42 er en forholdsvis stor kikkert med takkantprismer og et lyssterkt 42 mm objektiver. Produsenten oppgir at de såkalte ED-glassene er deres beste materiale, og gir lysgjennomgang på 91 %. 

Rørene er laget i aluminium, og kikkerten er vanntett.

Den er belagt med svart gummi med friksjonsfelt på sidene og leie for tommelen på undersiden, dermed ligger den godt i hånden. Hengselet mellom rørene har stor friksjon, og holder på øyeavstanden din mens den henger rundt halsen.

Fokushjulet er plassert på toppen slik at den betjenes med pekefingeren, noe som gir god følsomhet i bevegelsen. Øyemuslingene kan reguleres i 4 trinn med god motstand. Diopterjusteringen sitter på høyre okular og er passe treg.

Optikken i kikkerten gir fine og lyse bilder langt inn i skumringen. I motlys dukker det opp ganske mye reflekser, som kan virke forstyrrende. Billedskarpheten er god i sentrale deler av bildet, men blir litt rufsete mot kantene.

Likevel oppleves kikkerten god å bruke over tid, og ga undertegnede lite tretthet i øynene. Dette kan tyde på presise akser i linsene. Kikkerten passer i topplomma på de fleste tursekker.

På rypejakt i høyfjellet ble den etter hvert litt tung rundt halsen med sine 666 gram, selv om den er blant de lettere kikkertene i denne klassen. 

Bushnell Engage 10x42 er på sitt beste ved rolige jaktformer med mye speiding i dårlig lys.

Bushnell Engage 10x42

Kikkert med takkantprismer. 

Forstørrelse: 10 ganger.

Objektiv: 42 mm.

Vekt: 666 gram.

Lengde: 140 mm.

Nærgrense: 2 meter.

Synsfelt: 113 m på 1000 m.

Leverandør: Norma AS, www.norma.as

Pris: kr 5599,-

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS