Annonse

NM Nordisk jaktskyting:

Endelig seier for Sindre

Sindre Bråten Skoglund (Kroken JFF) har lenge levert imponerende resultater innen Nordisk jaktskyting, men NM-tittelen har latt vente på seg. På Oppdal holdt det endelig helt inn.
Sindre Bråten Skoglund (Kroken JFF) har lenge levert imponerende resultater innen Nordisk jaktskyting, men NM-tittelen har latt vente på seg. På Oppdal holdt det endelig helt inn.

Sindre Bråten Skoglund fra Kroken JFF leverte toppresultater med både hagla og rifla under årets NM i Nordisk jaktskyting på Oppdal, og kunne dermed smykke seg med en etterlengtet NM-tittel.

Publisert Sist oppdatert

Skoglund har tre ganger tidligere blitt Nordisk mester, men har manglet NM-gull i Nordisk jaktskyting. I fjorårets NM endte han på sølvplass, bak Marius Sørensen fra Tvedestrand JFF. Denne gangen var det endelig Skoglund sin tur til å ta sitt første NM-gull i denne skytegrenen, tett fulgt av Marius Sørensen på sølvplassen og Ole Mathias Fjeldskogen på bronseplass.

Tett juniorkamp

I juniorklassen var det Leander Rosvoldaune fra Leksvik JFF som trakk det lengste strået, tett fulgt av Eivind Mathias Eskeland fra Gjerstad JFF på sølvplass og Vilmer Sjøvold Røsten fra Røros JFF på en bronseplass. Både Eskeland og Rosvoldaune hadde fra tidligere topplasseringer i NM-jaktfelt, og har nå etter to mesterskap en tilnærmet delt ledelse i kampen om å bli Årets jaktskytter junior.

Kvendbø suveren

Blant damene var det Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal JFF som gikk av med seieren, 25 poeng foran Siv Eriksen fra Råde JFF og Lene Storbæk fra Trysil JFF. I kampen om tittel i veteranklassen var det Geir Ståle Vie fra Førde JFL som gikk til topps, tett fulgt av Per Jørgen Eskeland fra Gjerstad JFF på en sølvplass og Øystein Ahlstrøm fra Ås JFF på bronseplass.

Som vanlig var det et godt tilrettelagt NM på Oppdal, på en arena som har huset et tosifret antall NM i jaktskyting gjennom årene. Denne gangen var det Opdal JFL og omkringliggende foreninger som bidro til strålende gjennomføring av nok et mesterskap.

Resultater

Gull: Sindre Bråten Skoglund, Kroken JFF, 379p

Sølv: Marius Sørensen, Tvedestrand JFF, 372p

Bronse: Ole Mathias Fjeldskogen, Hemnes JFF, 367p

Beste junior

Gull: Leander Rosvoldaune, Leksvik JFF, 321p

Sølv: Eivind Mathias Eskeland, Gjerstad JFF, 317p

Bronse: Vilmer Sjøvold Røsten, Røros JFF, 278p

Beste dame

Gull: Tonje Fuglås Kvendbø, Surnadal JFF, 345p

Sølv: Siv Eriksen, Råde JFF, 320p

Bronse: Lene Storbærk, Trysil JFF, 310p

Beste veteran

Gull: Geir Ståle Vie, Førde JFL, 348p

Sølv: Per Jørgen Eskeland, Gjerstad JFF, 343p

Bronse: Øystein Ahlstrøm, Ås JFF, 321p

Lagskyting

Gull: Tvedestrand JFF

Sølv: Rakkestad og Degernes JFF

Bronse: Rennebu JFF

 

Powered by Labrador CMS